Стартира проект "Крачка напред в бъдещето"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:28 / 03.07.2012
1375
Днес от 10.00 ч. в залата на Гражданска отбрана в гр. Камено, обл. Бургас бе проведена първата пресконференция за обявяване старт на проекта и информиране на заинтересованите страни и лица от дейностите по проекта. Присъстваха представители от ДБТ, дирекция «Социално осигуряване» общинска администрация и около 50 заинтересовани лица, потенциални участници в изпълнението на дейностите по проекта.

Приветствие към всички присъстващи и към бенефициента по проекта отправи кмета на община Камено - инж. Ст. Бонев. Проектът «Крачка напред в бъдещето» бе подготвен и представен за одобрение с помощта на проекта на институт «Отворено общество» «Платформа за създаване и управление на проекти».

Одобрен е от Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси» и стартира от 01.06.2012г. в продължение на 12 месеца. Участниците в пресконференцията получиха информационен пакет от материали, обясняващи подробно проекта-папка с размножена програма, презентация, резюме на проекта, график на проекта, химикал и работен лист за водене на записки.

Презентацията представи пред участващите информация относно сдружението и неговите дейности, партньорите по проекта и извън него. Резюмето на проекта предложи в по-кратка форма одобрения проект, а графика запозна участниците подробно с дейностите, разпределени по месеци в продължение на цялостното изпълнение на проекта.

Проектът «Крачка напред в бъдещето» ще се изпълнява 12 месеца, на стойност 125 680.40 лв., при 100% финансова помощ от Договарящия орган. Бе съобщено пред всички участници и намеренията на екипа на СНЦ «Верният настойник» относно продължаващите действия след приключване на дванадесетте месеца от действието на проекта.

Подготвения и внесен за одобрение проект по схема «Помощ в дома» от община Камено ще има нужда от готови обучени хора по професия социален асистент, а това е една от професиите, за които ще бъдат обучавани участващите. По отношение на втората професия-консултант продавач също има възможност за по-продължителна трудова реализация чрез сключен трудов договор със СНЦ «Верният настойник» в гр. Бургас.

Това ще се случи с тези, които се представят най-добре и издържат на всички предизвикателства до края. Интересът към проекта е голям. Общо 40 души ще получат възможност да се обучават в нови за тях професии и в последствие да ги упражняват. Екипът за управление се ангажира и с представителство на хора от уязвимите групи и етнически малцинства в проекта, защото това е един голям шанс за тях и тяхната трудова реализация.

Пресконференцията показа, че неактивните хора в подобни на това събития създават нови контакти, обменят информация и това за тях е изключително полезно. Присъстващите се интересуват доста явно и задават разнообразни въпроси. В тази връзка смятаме, че няма да има проблем с набиране на участващи в обученията и последващото им стажуване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).