Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Стартира първата платформа, подкрепяща развиващата се природосъобразна икономика
Автор: Екип Burgas24.bg 10:18 / 29.10.2020Коментари (0)948
©
Стотици участници от 36 страни от целия свят - от Испания до Сингапур и от Полша до Филипините, се включиха при стартирането на платформата Connecting Nature Enterprise. Този нов инструмент има за цел директно да свърже нарастващото търсене на световния пазар на природни решения от публичния и частния сектор с доставчиците на такива решения (иновативни предприятия разработващи нови устойчиви природни решения).

Ползите от прилагането на природосъобразни решения в градска среда, като зелени покриви и стени, устойчиви дренажни системи, обособени и поддържани влажни зони и др., са добре известни. Икономическият потенциал на природните решения обаче е изследван по-слабо досега.

Платформата Connecting Nature Enterprise, която беше пусната официално от ГД "Научни изследвания и иновации" към Европейската комисия, и кмета на Дъблин в сряда, 21 октомври 2020 г. поставя акцент върху потенциала на организациите, предлагащи природосъобразни решения като нововъзникващ икономически сектор.

Платформата е създадена чрез съвместната работа на Колеж "Тринити" - Дъблин, и Университетски колеж - Дъблин, чиито пилотни изследвания са фокусирани върху потенциала на организациите предлагащи природосъобразни решения да подпомогнат икономиките да достигнат нетни нулеви емисии на парникови газове.

Обединяването под общо наименование "организации, предлагащи природосъобразни решения (nature-based enterprises)" на редица съществуващи пазарни сектори от ландшафтната архитектура до зеленото строителство, показва потенциала на този сектор като източник на заетост и устойчив икономически растеж.

Проект Connecting Nature, координирано от Колеж "Тринити", Дъблин и включващ Община Бургас като ключов партньор, е финансиран от програма "Хоризонт 2020", фокусиран върху широкомащабно прилагане на природни решения в градска среда като отговор на климатичните промени.

С подкрепата от ООН и ЕК, търсенето и прилагането на природни решения се увеличи значително през последните години, в съответствие с признанието, че същите могат да осигурят до 30% от мерките необходими за смекчаване на последиците от глобалното затопляне.

Въпреки това препятствието, което се появява сега, е, че няма достатъчно квалифицирани и опитни доставчици, които да отговорят на това бързо нарастващо търсене. Именно поради тази причина платформата Connecting Nature Enterprise Platform предоставя възможност за директна връзка м/у търсене (Общини, фирми и др.) и предлагане (иновативни предприятия предлагащи природосъобразни решения) в глобален мащаб.

Ако смятате, че Вашата организация предлага природосъобразни услуги и решения или търсите партньор, който да ви подкрепи в изпълнението на Вашите иновативни идеи, можете да се регистрирате в платформата Connecting Nature Enterprise Platform  и да се възползвате от възможностите, които предлага.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: