Стартираха дните на енергийната ефективност в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:09 / 29.09.2016
1197
Децата от ОДЗ № 1 "Морска звезда", ОУ "Елин Пелин", СОУ "Константин Петканов", представители на партньорската организация от Норвегия-Норск Енерджи, експерти от Министерство на енергетиката заедно със зам.-кмета Йорданка Ананиева дадоха начало на Дните на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници в Експоцентър "Флора".

В рамките на инициативата всички граждани и гости на Бургас могат да посетят тридневното изложение на производители и представители на енергийноефективни продукти, материали за дома и производствени мощности за бизнеса, мощности за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници, изолационни строителни материали и др.

Изложението се провежда в периода 29 септември - 01 октомври и дава възможност за представяне на последните тенденции на пазара, създаване на множество контакти и улесняване директната връзка търговец-потребител. Участници са водещи производители и представители в бранша.

Паралелно с изложението се провеждат обучения за граждани и специалисти, които целят да се повиши интереса към енергоефективните мерки, технологии и продукти, които са приложими както в дома, така и в бизнеса.

Дните на енергийна ефективност и възобновяемите енергийни източници се провеждат в рамките на проект "Повишаване на енергийната ефективност на централно топлоснабдяване на три общински сгради за образование в гр. Бургас, ж.к. "Меден Рудник", финансиран по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).