Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Стартираха конкретни стъпки за изграждане на нова сграда за спешната помощ в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:36 / 29.01.2015Коментари (1)2239
©
Ще се търси европейско финансиране за изграждане на нова и отговаряща на съвременните изисквания сграда, в която да се помещава центърът по спешна медицинска помощ в Бургас.

През новия програмен период и възможностите на програма "Региони в растеж" Министерство на здравеопазването ще работи за осигуряване на инвестиции за спешната помощ и всички техни филиали. По време на посещението си днес в Бургас зам.-министрите д-р Адам Персенски и д-р Ваньо Шарков са поискали официално от Община Бургас да бъде предоставено петно за строеж в района на МБАЛ- Бургас. Това е решение на един от проблемите, които Областният управител Вълчо Чолаков представи приоритетно пред здравното министерство преди броени дни. Темата беше засегната от него и по време на срещата му с народните представители от бургаски региони в началото на тази седмица. С изграждането на нова сграда за центъра по спешна медицинска помощ ще бъде разрешен дългогодишен проблем свързан с множеството му премествания и отдалечеността на екипите от ръководството и администрацията.

Преди срещата с областния управител зам.-министрите посетиха МБАЛ Бургас АД, където се запознаха с изпълнението на проекта за изграждане на Център за ранна диагностика на онкологични заболявания.

Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по Схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации" по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., с общ бюджет 147 млн. лв. и с конкретен бенефициент Министерство на здравеопазването.

По проекта е закупена високотехнологична апаратура за диагностика на онкологични заболявания.

"Доволен съм от това, което видях. Скенерът, ядрено-магнитният резонанс вече се използват от жителите на Бургас и региона. По проекта са останали средства, с които ще бъде закупена допълнителна апаратура - дигитален мамограф и лапароскопска система за гинекологично приложение. "- каза зам.-министър Персенски.

Зам.-министрите се ангажираха да съдействат и за друг важен проект на МБАЛ Бургас -Отделението по трансфузионна хематология (кръвен център). Последното не е ремонтирано от 40 години.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: