Стефан Диомов получи "Ключа от кулата“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:33 / 03.08.2015
1564
Концерт-бенефис, посветен на 70-годишния юбилей на композитора Стефан Диомов, сложи впечатляващ завършек на 33-то издание на конкурса за българска песен "Бургас и морето".

Почитателите на българската музика изпълниха до краен предел Летния театър, за да чуят изпълненията на плеяда български певци. На сцената се качиха Тони Димитрова, Йорданка Христова, Орлин Горанов, Ралица, Милица, Ваня, Тео и Драго. Специално за юбилейния концерт на Стефан Диомов от САЩ дойде Сия, която беше част от "Тоника".
Маестро Стефан Диомов получи специално признание и от Община Бургас.

Кметът Димитър Николов връчи на композитора на едни от най-обичаните български песни почетния знак "Ключът от кулата". Плакетът, който е придружен от медал, съдържа герба на Бургас с вграден в него ключ.

Почетният знак "Ключът от кулата" се връчва на български и чуждестранни граждани, които са допринесли за развитието на града, имат заслуги за съхранението на историческата му памет или са направили дарение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).