Стефан Софиянски иска вот на недоверие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:53 / 06.07.2008
1278
Вот на недоверие към правителството заради нанесени материални и морални щети на народа ще поиска ССД. Новината оповести в неделя в Бургас лидерът на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски. Решението е взето по време на проведения в събота политически съвет на партията.

До решението се стига след направени изчисления за загуби на България в размерна  над 1 млрд. евро от неусвоени средства от фондовете на ЕС от началото на членството си в евросъюза. Спрените средства по програмите ФАР, САПАРД и ИСПА са 200 -300 млн. евро, излисяват от ССД. Още 100 - 150 млн. са загубени от тригодишното отлагане на строежа на магистрала "Тракия", 200 млн. не са усвоени по програма "Джереми" за малкия и среден бизнес.

Според Стефан Софиянски средствата за последната програма стоят в Министерството на икономиката, но не се разпределят. Същата участ имат и програмите за селските райони и земеделието. Това са материалните щети, които народът е понесъл. Според Съюза на свободнит едемократи освен материални българите понасят и моралнищети. Те са свързани с това, че всеки жител на страната ни живее със самочувствието на последен в ЕС.

Идеята за поредния вот на недоверие  спрямо правителството на тройната коалиция е подкрепена от всички опозиционни сили твърди лидерът на ССД. Софиянски обяви в Бургас ,че вече са водени разговори с лидерите на опозиционните сили. За четвъртък е предвиден още един разговор по вота.В него се очаква да се включат лидерите на още пет партии, сред които СДС, ДСБ, Атака.  Следващата стъпка ще бъде сабирането на подписи, необходими за внасянето му в деловоството на НС, което ще стане към края на юли.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Затварят за движение това бургаско кръстовище
Ученик почина от инфаркт в Бургас, подозират, че е пушил друсан ч...
Германските туристи се завръщат на Черноморието ни
Средната заплата в Бургаско мина 1700 лева
Ремонтират базата на Колежа по туризъм
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).