Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Стотици бургазлии разгадаваха "Тайните на шоколада"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:19 / 31.05.2016Коментари (0)1328
Тук има:
Стотици бургазлии станаха част от разгадаването на "Тайните на шоколада" в най-сладкото събитие, провеждано някога в Бургас. То се проведе през уикенда в мол "Галерия".

Двудневната програма включваше дегустации, забавления, демонстрации и образователни семинари за малки и големи. В нея взеха участие сладкари и производители от цялата страна, които показаха много видове шоколад, ръчно направени бонбони, кремове, торти и сладки.

Най-интересно за децата беше приготвянето на сладки, в което те се включиха заедно със своите връстници от Академията за принцеси и принцове. Малчуганите се превърнаха в професионални сладкари и показаха завидни умения в приготвянето и декорацията на сладкишите, които после похапнаха, заедно с посетителите на мола.

Това обаче далеч не беше единствената почерпка за бургазлии. За тях на място бе приготвена и гигантска торта от майстор-сладкарят Стела Чаговец от Приморско, която наскоро взе участие в конкурса Мисис Бургас 2016. В нейните асистентки се превърнаха Мая Великова и Валя Жекова, които са съответно Мисис Бургас и Mrs Burgas Univerce. Тортата бе направена от пет сиропирани блата между, които бе поставен крем, банани и разбира се - шоколад. Гигантският сладкиш се превърна в истински хит сред гостите на събитието и свърши само за няколко минути.

Още една огромна торта бе сътворена пред гостите на фестивала "Тайните на шоколада". Тя бе произведение от общите усилия на преподавателят г-н Янакиев и възпитаниците му Емин Еминов, модела Павлина Дичева и Мис Бургас 2013 Николета Ангелова от Професионалната гимназия по туризъм "Асен Златаров".

Освен дегустация събитието включваше и образователни семинари, за това как всеки може да си приготви натурален шоколад вкъщи, който освен вкусен, да бъде и полезен. Лекциите, включваха нагледната демонстрация, направена от Красимир Бенямин, който бе представител на био шоколади РОКАО. Негови помощнички бяха последните две носителки на титлата Мис Свети Влас - Женина Трашлиева и Натали Тодорова.

Специална СПА терапия "Шоколадова мечта" - наслада за кожата и душата демонстрираха специалисти. Те разкриха лечебната тайна на шоколада, а в демонстрацията взе участие красивата Габриела Пеева, която е Мис Бургас 2015.

Фестивалът "Тайните на шоколада" бе закрит с песните на талантливата певица Мария, а през цялото време за доброто настроение на гостите в мола се грижеше DJ Lite.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: