Стоян Царев: Нужна е спешна помощ за спешната помощ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:16 / 05.11.2021
1805
През всеки летен сезон бургаските екипи на спешната помощ изнемогват, а пациенти се оплакват голямо закъснение на линейки, което понякога може да е фатално. Този проблем вече не е само през лятото, след като и по време на ковид-кризата отново избухна със страшна сила. Това са наблюденията на кандидата за народен представител от "Продължаваме промяната" Стоян Царев.

Не е нормално град като Бургас, чието население през лятото сигурно надвишава 1 000 000 жители, да се обслужва от пет линейки, категоричен е той. В такъв случай няма как пациенти да не чакат, за да получат помощ, защото хората, от които тя зависи, просто не могат да стигнат до тях. Налага се с линейките да се транспортират и пациенти в други болници, да се превозва кръв и т.н.

Нужна е спешна намеса, категоричен е Стоян Царев, който е с номер 106 в бюлетина 25:

"Едно от най-важните неща са увеличаване на екипите в спешната помощ в Бургас и осигуряване на повече линейки", посочва той.

Това трябва да се случи в цялата област, коментира Царев и посочва, че за пример, в Приморско, шофьорите дори не са към ЦСМП, а са назначени към общината.

Като друг важен приоритет за работата му като бъдещ народен представител, Стоян Царев посочва закон за спешната помощ.

"Има закон за спешния телефон 112, но в него не са описани ясно и точно кои са спешните случаи. Линейки отиват на адрес, само защото някой го е заболяло главата, а в същото време нуждаещи се хора не могат да получат първа помощ. Отделно от това, трябва служителите в националната система на 112, които отговарят за спешната помощ, да имат медицинско образование", коментира Царев.

За работещите в спешната помощ е необходимо да имат нормални условия на труд, които да ги стимулират да работят в системата. Трябва да се върнат във втора категория на труд, категоричен е кандидатът за народен представител от "Продължаваме промяната".

Виж коментарите (0)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Бургас:
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).