Страхотна бизнес инициатива очаква много ученици от Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:56 / 19.12.2019
954
Социалноотговорен проект подарява на ученици еднодневен стаж с цел кариерно ориентиране и професионална подготовка в сфери като хотелиерство, маркетинг, високи технологии, архитектура, PR и комуникации, медицина, авиоинженерство и други.

Кандидатстването по програмата е отворено за гимназистите от София, Пловдив, Варна и Бургас, които ще се потопят в професионалната атмосфера на партньорските фирми и организации в периода - февруари - май следващата година в съответния град, за който са кандидатствали.

Стажовете са по проекта "Един ден в професията“ на консултантска агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА, която дава на всички кандидатствали ученици от 10-ти до 12-ти клас възможността да получат практически опит за мечтаната професия в реална работна среда напълно безплатно. Различни компании и организации отварят врати за младежите, за да се запознаят и участват в работния процес.

За момента се наблюдава голям интерес към инженертство, дизайн в целия спектър, хотелиерство, финанси, бизнес, медицина, гейминг, уеб дизайн, психология.

Например поради големия интерес към гейминг индустрията една голяма софийска аутсорсинг компания ще приеме желаещите да се развиват в тази посока ученици.

Включените в проекта фирми и организации са готови да направят симулационни игри, които ще представляват една суха тренировка за бъдещите професионалисти. Така, посещението при психолог ще се състои в сесия, която учениците ще трябва да подготвят и водят. Някои медии ще включат потенциалните си млади колеги в ежедневното си планиране и в репортажи. В един популярен бизнес хотел в София пък ще разиграят един ден на специалист от финансовия отдел или ивент мениджъра с реални задания.

За момента голям интерес в столицата проявяват възпитаниците от елитните гимназии. Доста активни са и учениците от Пловдив, където интересът е насочен приоритетно към хотелиерство, комуникации, бизнес, медии и журналистика. Във Варна и Бургас учениците искат да се докоснат най-вече до професиите на ИТ специалистите, архитектите, дизайнерите, мениджърите в туристическия бранш.

"Един ден в професията" е социално отговорен проект в полза на учениците и тяхното ранно кариерно ориентиране, но също така и на обществото, в което те ще се реализират в бъдеще. Не на последно място проектът информира и вдъхновява бъдещите кандидати за образование в чужбина за възможностите за реализация в България след завършването им.

Първото издание на "Един ден в професията“ се осъществи през миналата пролет, когато стотици регистрирани ученици посетиха десетки компании в София и Варна. Сред партньорите по проекта бяха архитектурно бюро, медицински комплекс, национална телевизия, радио група, ИТ компания, адвокатска кантора, хотелиерски бизнес и други. Учениците научиха как се правят медицински проби, успяха да влязат в съда, помагаха в чертаенето на проекти за бъдещи сгради и дори се вживяха в ролята на радиоводещи.

За записване за участие в проекта "Един ден в професията“ посетете:

https://www.edlanta.com/blog/projects/edin-den-v-profesiata-season2

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).