Страните от Черноморския басейн споделят опит в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:35 / 17.09.2015
720
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
Бургаски свободен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В последната десетдневка на септември Бургас гостоприемно ще посрещне гости от страните в Черноморския басейн, за да споделят своите традиции, бит и култура. В края на сезона ще се порадваме на различни творения на човешката ръка и фантазия, с които ще се докоснем до специфичното във всяка страна като туристически продукт.

Преди фестивалът "Дни на регионални традиционни, занаятчийски и туристически продукти в Черноморски басейн" да привлече многобройни участници и зрители, представители на туристическия бранш от България, Армения, Украйна, Молдова, Турция, Грузия и Гърция ще се включат в уъркшоп "Традиционните продукти в Черноморски басейн. Производство, представяне, дегустация". Участниците в събитието ще научат как се прави хубаво вино, какви чудеса сътворява меда, как се обработва вълна, как солта може да бъде елемент на изкуство, какви занаяти са предали предците ни, какво може да покаже на туристите Бургаския край и какво можем ние да видим по другите брегове на Черно море.

Уъркшопът ще се проведе на 23 и 24 септември в зала 2 на Експозиционен център "Флора" и ще прелее във фестивал, а това, което са видели, чули и усетили участниците в него, ще получи достоен финал чрез семинара "Хотелиерство и ресторантьорство, управленски дейности в хотелиерството и ресторантьорството - една международна перспектива". Семинарът, който ще бъде в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино", е на 28 и 29 септември, е финалното събитие. Сред темите, които ще бъдат дискутирани, са възможностите за кулинарен туризъм, ролята на интернет за популяризиране на туристическите дестинации, формирането на туристически продукт и др. За лектори са поканени специалисти от БСУ и Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Трите събития са част от проекта "Туристически пътеки в черноморския регион" BSB-TOUR, съфинансиран от Европейския съюз и Република България в рамките на СОП"Сътрудничество в черноморски басейн" (2007-2013).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Такова нещо в Бургас не сме виждали и няма как да не се утвърди к...
Човек сложи край на живота си, скачайки от Моста в Бургас
От НАП Бургас се похвалиха
Над 11 000 души ще се включат в шествието за 24 май в Бургас
На 24 май в Бургас паркираме безплатно в синята и зелената зона
Много важна новина за шофьорите в Бургас!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).