Студенти от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" с грант за обучения на техни колеги

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:28 / 03.10.2022
687
Студентският съвет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров“ е сред одобрените участници в пилотното издание на “Общински младежки грант" на Община Бургас. Финансовият механизъм е създаден по повод Европейската година на младежта.

Бургаските студенти спечелиха средства за реализиране на обучение под мотото “Ръст в предприемачеството - успешен старт за младото поколение".

Форумът е насочен към формиране на знания в областта на предприемачеството и бизнес уменията, придобиване на предприемаческо мислене и поведение, изграждане на качества, необходими за успешно управление на бизнес, така необходими и ценни за студентската общност.

"За нас, като студенти в община Бургас, е от изключително значение предприемане на активни действия от страна на младежката структура, водещи до повишаване на трудовата заетост, реализирането на доходи, намаляването на бедността, които да служат като стимули за развитието на малкия бизнес, повишаване и разгръщане на иновационна култура, мотивация за прогрес“, коментират от Студентския съвет.

Към проекта има предвидени практически занятия, менторска програма с изготвяне на проекти и хакатон.

Младите хора ще имат възможност да чуят лекции и да разговорят със зам.-ректора на университета проф. Сотир Сотиров, който е и председател на постоянната комисия по “Наука, иновации и оперативни програми" към Общински съвет -Бургас, доц. Стоян Транев от висшето училище, представители на Клъстер "Информационни и комуникационни технологии“ - Бургас, Красимира Караджова от УС на “Българската асоциация за управление на хора" и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"
Огромна дупка дебне шофьорите на пътя Поморие – Бургас
Две автобусни линии в Бургас с извънредни курсове в празничната н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).