Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Събират пари за изграждането на Спасителен център за животни в нужда
Автор: Екип Burgas24.bg 08:44 / 19.12.2014Коментари (0)850
©
Мястото, което ще опитат да превърнат в спасителен център
Представяме ви кампанията, която Фондация "Приятели на животните - Бургас" организира, свързана с изграждане на Спасителен център за болни, ранени и всякакви животни в нужда, под надслов ПРОЧЕТИ, НЕ ПОДМИНАВАЙ, ПОМОГНИ!
Към кампанията ще се проведе Благотворителна вечер, на която ще бъдат поканени редица фирми от Бургас и региона. На чаша вино и коктейлни хапки присъстващите ще бъдат запознати с дейността на организацията в основните и линии и осезаемата нужда от подобен спасителен център в града.

Името на Фондацията се свързва с много неща, но особено със случая на запаленото живо куче Любчо, което за щастие се възстанови и е вече осиновено. Ето какво споделят от фондацията:

През годините ние постигнахме добри резултати в каузата, в която дейността ни се развива, но единственото, което не ни достига е този Спасителен център, мястото където да приютяваме всички животни попаднали под крилото на Фондацията до пълното им възстановяване и осиновяване.

Събитието ще се проведе на 28 декември в ресторант Пицария Зорница от 19:00 часа


Информация за кампанията:
"С годините усърден труд сме доказали своята отдаденост и грижа към бездомните животни не само в своя град. СЕГА, ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА, СЕ нуждаем от вашата помощ! Молим ви за нещо много голямо, непосилно за нас, нещо, с което сами не можем да се справим, нещо, което ще промени живота на хиляди обречени животни. Имаме нетърпима нужда от база, в която да продължим работата си и да помогнем на още много нуждаещи се. Нека спрем да молим за приемен дом и време, в което да лекуваме животните си.


Молим, всички съпричастни към каузата хора да ни помогнат да имаме свое местенце - спасителен дом за много животни в нужда!


Нужната начална сума за закупуване на стара овцеферма, която да се преустрои в Спасителен център е 35 000 евро.
Може би на Коледа наистина се случват чудеса!"


1/ Клип към Кампанията:
https://www.youtube.com/watch?v=0ocQvNnZmWA&feature=youtu.be


2/ АПЕЛА на Фондацията отправен към обществото:
НЕ ПОДМИНАВАЙ, ПРОЧЕТИ!


Казват, че на Коледа стават чудеса! Коледният дух е много силен, той витае във въздуха седмици преди нощта на Коледа. Толкова е хубаво, когато цветни лампички осеят улиците, къщите, прозорците. Зад тях се движат сенките на хората, които се суетят около елхата и трапезата. Огънят гори, топлейки сърцата им и носейки онзи мирис и атмосфера на уютната зимна вечер. Но тези редове не са написани, за да разкажат за Коледата на хората.


Замисляли ли сте се някога как едно болно животно живее в студената зима? Онази, в която всеки бърза да се прибере у дома, при тези, които обича, свит в топлите си дрехи, криейки се от студения вятър. Има ли то ъгълче, в което да се свие на кълбо, брулено от същия този леден вятър, в дъжда, в снега, гладно и с болка, от която тялото му потрепва? Как брои минутите и колко бавно текат те, докато се съмне? Мислили ли сте, че ако сутринта се събуди, то няма посока, към която да поеме?


Питате ли се как болно куче оцелява под жаркото слънце без сянка, без вода, без лечение? Знаете ли колко време може да издържи така живо същество?


Чели ли сте някога за болестите Дирофилария, Ерлихиоза, Анаплазмоза и други, и други? Онези от тях, при които в сърцето живее и се размножава червей, толкова, че да не остане място за нищо, докато сърце няма?
Виждали ли сте как протича криза на куче с епилепсия, колко е дълга секундата тогава и как понякога тя няма край?
Виждали ли сте безпомощно животно с потрошени крайници или натрошен таз да се влачи по улицата по корем, обезумяло от болка дотолкова, че не можеш да го доближиш на метър?
Може ли въображението ви да е толкова силно, за да си представите как животно се движи с два предни счупени крака?
Знаете ли колко дни може да живее бебе сукалче без майка, докато умре?
Предполагате ли как намира храна сляпо животно на улицата и какво още му се случва в "бонус"?
Можете ли да си представите какво се случва със старото, домашно изхвърлено куче, защото е болно или вече не е така забавно, точно когато най - много има нужда от своя стопанин?
Вярвате ли, че има хора, които горят кучета и котки за удоволствие; подушвали ли сте миризмата на изгорената, гниеща плът?
Виждали ли сте куче с тумор, толкова голям, че да се влачи по земята?
Извръщали ли сте очи от голото, слабо, осеяно с рани телце на поредното краставо куче, чиято осанка крещи от унижение и страх, изгърбена и свита, очаквайки поредния ритник?
Виждали ли сте изтезавано куче с прерязан врат, защото е опъвано почти до смърт в два различни края?
Представяте ли си гледката на дърво, окичено с обесени котки?
Поглеждали ли сте в тъжните очи на куче, молещо се за храна? Долавяли ли сте онова едва тлеещо пламъче, останало някъде съвсем дълбоко, което казва: "Аз бях силен, но ти не ми помогна навреме"?
Ние, приятели, познаваме до болка всичко това, то изпълва нашето ежедневие от години! Ние живеем с тревогите на тези клетници всеки ден, всяка минута. Ние се молим, плачем, ругаем, просим, драпаме и се борим за нашите - ваши бездомници. Ние сме тези, които водят преговори с клиники за отстъпки, изчакване на плащания или поредния "съвестен" стопанин с ултиматум: "Вземете го или ще го евтаназирам!". Ние сме тези, които мъкнат животни по клиники за кастрации, лечение и помощ. Ние сме тези, които издирват лекарства от чужбина, защото тук не се внасят и няма алтернатива. Ние сме онези с постоянните апели и молби за храна и приемен дом. Ние сме онези, които хората смятат за луди. Ние, правещите видео след видео и милиони снимки с надеждата, че точно тази ще преобърне живота на бездомничето. Ние сме тези, които нямат личен живот, нямат право на хоби, нямат минутка за хубава книга. Ние сме тези, чиито деца виждат страданието от невръстна възраст. Ние сме тези, стоящите на компютъра денонощно, отговаряйки на писма, апели за помощ или бранейки се от хора без свян и сърце, от злобни нападки. Ние, които ви разказваме всеки ден за поредната ужасна история. Тези сме, които трескаво мислим за поредния случай в опити за импровизация и намиране на решение, поне за кратко. Онези, които постоянно търсят транспорт за някое блъснато и агонизиращо на платното куче. Ние сме тези, които стремглаво сме се устремили натам, от където всички се опитват да избягат - от мъката, от страданието, от безотговорността, неспокойствията, от безизходиците ден след ден. Нашите лица се набраздиха и всяка бръчица си има име. Ние знаем колко дълъг и труден е пътят от улицата до любящия дом. Повярвайте, ние знаем как се спасява живот! Ние знаем как да доведем нещата докрай и го правим. Ние никога няма да се откажем. Ние сме и сме толкова малко!
Но и...
...Ние сме тези, които успяваме да се преборим, да дочакаме, да излекуваме и задомим.
Ние ви показваме пълната, понякога невъобразима промяна на поредното нещастниче.
Нашите очи са пълни с радостни сълзи, четейки писмата от новите семейства на дечицата ни.
Ние сме тези, които ви радват с поредната история с приказен край.
Ние ви подаряваме албум след албум, изпълнен с промяната на един почти свършил живот, неговото ново, приказно начало.
Ние, плачещите от радост след поредната тежка, но успешна операция.
Ние, които спасихме стотици животни с помощта ви!
Имаме нужда от вас, ХОРА, повече от всеки друг път!
Помогнете ни да построим свой спасителен център,
за да има повече спасени животни!


С годините усърден труд сме доказали своята отдаденост и грижа към бездомните животни не само в своя град. СЕГА, ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА, СЕ нуждаем от вашата помощ! Молим ви за нещо много голямо, непосилно за нас, нещо, с което сами не можем да се справим, нещо, което ще промени живота на хиляди обречени животни. Имаме нетърпима нужда от база, в която да продължим работата си и да помогнем на още много нуждаещи се. Нека спрем да молим за приемен дом и време, в което да лекуваме животните си.
Молим, всички съпричастни към каузата хора да ни помогнат да имаме свое местенце - спасителен дом за много животни в нужда!
Нужната начална сума за закупуване на стара овцеферма, която да се преустрои в Спасителен център е 35 000 евро.
Може би на Коледа наистина се случват чудеса!


За дарения:
• чрез ПейПел: info@koi-me-iska.com


• Банкова сметка за преводи в ЛЕВА:
Уникредит Булбанк
IBAN:BG 57UNCR 70001519356313
BIC: UNCRBGSF


• Банкова сметка за преводи в ЕВРО:
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG 47FINV 91501016044889
BIC: FINVBGSF


• чрез дарителски SMS: DMS с текст HELP на кратък номер 17 777









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Наводнения 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: