Събраха над 10 300 лв. за статуята на Калата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:06 / 17.09.2014
1133
10 319.87 лв. са събрани до момента за изграждането на скулптурата на Георги Калоянчев в Морската градина на Бургас. Това каза Георги Николчев, председател на Инициативния комитет, ангажиран с кампанията.

Благотворителната кампания стартира на 21 юни с прожектирането на един от знаковите филми на Георги Калоянчев и Апостол Карамитев "Специалист по всичко" на откритата сцена "Охлюва" до Морското казино.

"Наши момичета-доброволци раздаваха флаери, обяснявахме в какво ще се състои кампанията, имаше дарителски урни, където се събираха средства. Това може да се каже като дата на започване на кампанията за една скулптура, а не паметник, защото това ще бъде един Георги Калоянчев в естествен ръст, от бронз, както има много такива бронзови статуи по света, където хората ще могат да го прегърнат, да се снимат с него и всеки един бургазлия да може да каже, че е участвал в създаването на тази скулптура със своето дарение", разясни Николчев.

Той каза, че община Бургас е един от най-важните партньори на инициативния комитет. Участват и много неправителствени организации, местните културни институции и др.

Инициативите до момента са много, категоричен бе Николчев. "Започнаха с един благотворителен плажен волейболен турнир. Следващата инициатива беше благотворителен фолклорен концерт, който беше в дните 16 и 28 август. Там пяха едни от най-изявените български народни певици и отделно имаше фолклорни танцови състави от нашия регион. Също имаше дни, в които пясъчните фигури, изградени в парка, бяха посветени на набиране на средства. На всички концерти, които се проведоха в Летния театър, с любезното съдействие на организаторите на съответните концерти и община Бургас, ние с неправителствените организации сложихме дарителски кутии, където се събраха средства и досега сме събрали 10 319.87 лв. Ние продължаваме събирането на средства с най-различни мероприятия", заяви Николчев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (21):
14.07.2015 Махнаха папийонката на Калата, сложиха му пръстен
14.07.2015 Благодарение на бургазлии ще има скулптура на Калата
09.07.2015 Паметникът на Калата пристигна в родния Бургас
13.01.2015 Започна изработката на паметника на Калата
14.12.2014 Почти събраха парите за паметника на Калата, ще е готов най-късно в началото на лятото
29.10.2014 Даряваме за паметника на Калата в благотворителен спектакъл
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).