Събраха най-добрите ученически творби от конкурсите на Центъра за личностно развитие в Бургас в сборници

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:01 / 22.02.2022
792
Над 250 ученици взеха участие в литературния раздел на 10-то издание на Националния конкурс за православна поезия и проза "Рождество на Спасителя“. Той се организира от Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас съвместно с МОН, РУО-Бургас, Община Бургас, Национален дворец на децата и Сливенска митрополия.

с най-добрите творби на участниците от цялата страна бе издаден с благословението и финансовата подкрепа на Сливенски митрополит Йоаникий. Този сборник е седми поред и може да бъде прочетен в Библиотека "Пейо Яворов“ - Бургас. В сборниците са публикувани и творби от Национален конкурс "Христос воскресе - радост донесе“.

За първа година организаторите добавиха в конкурса и раздел "видео изпълнение на стих“, който събра над 150 артистични творби от цялата страна. Беше издаден диск с изпълненията на наградените участници.

Предстоящият пролетен конкурс е преобразуван в Епархийски с наименование "Децата и вярата“ и с два раздела - рисунка и приложно изкуство. ЦПЛР-Бургас очаква новите художници и приложници по великденската тема.

Организаторите на конкурсите благодарят на Община Бургас и Сливенска митрополия за подкрепата на поредното издание на сборника.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Доц. Владимир Зиновиев: Ще дойде момент, в който да следим цената...
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха
Появиха се сърца над надписа "Бургас"
1931 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските ...
Въоръжен нахлу в златарски магазин в центъра на Бургас!
Това са най-активните бургазлии в екокампанията за разделно събир...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).