Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Съдия Росица Темелкова отчете дейността си през последните 2 години
Автор: Екип Burgas24.bg 15:47 / 23.01.2020Коментари (0)995
©
Председателят на Окръжен съд – Бургас съдия Росица Темелкова се срещна с представители на регионални медии и направи отчет на дейността си в изминалите две години. Административният ръководител на съдебната институция бе изслушана от членовете на Висшия съдебен съвет, на 23 януари 2018 г. и получи подкрепата на съдебните кадровици да поеме управлението на съда.

"В концепцията ми за стратегическо управление на Окръжен съд – Бургас, бях заложила регулярни допитвания до съдиите и съдебните служители по важни административни, организационни и съдебни въпроси, което да бъде форма на професионална легитимност, вътрешно съсловна демократичност и самоуправление. Твърдо съм убедена, че без добър екип не може да се осъществи нито реформа, нито дори най-малка промяна", сподели съдия Темелкова.

В края на 2019 г., административният ръководител прави анкетно проучване сред съдиите и съдебните служители, за проверка на нагласите в институцията. Допитването отчита добра работна атмосфера сред служителите в Окръжен съд – Бургас, наличие на екипност, мотивираност и удовлетвореност от работата. На интернет-страницата на Окръжен съд – Бургас всеки гражданин може да попълни анкета и да изрази своето мнение и препоръка към работата на съда.

Окръжен съд – Бургас съвместно с Районен съд – Бургас продължават да прилагат ефективна Съдебна програма за медиация. Съдия Темелкова напомни, че в съда е открит Център за медиация, който ежедневно е отворен за граждани. 2020 година започва вече с успешно проведена процедура по медиация. 11 процедури по медиация са проведени в Центъра към двата съда, през 2019 г. 9 са постигнатите споразумения за същия период. През 2019 г. административният ръководител на Окръжен съд – Бургас участва в две работни срещи в Съдийската колегия на ВСС, по повод развитието и успешното приложение на медиацията в съдебните дела и процеси. Двата съда излизат с предложение за въвеждането на задължителна медиация още преди подаването на исковата молба в съдебната фаза по някои видове дела – развод и недействителност на брака; спорове за родителски права; уреждане на имуществените отношения между съпрузи; издръжка и изменение на издръжка; спорове по Закона за управление на етажната собственост; търговски спорове и др.

"Като административен ръководител ще продължавам да прилагам мерки за подобряване на дейността на Окръжен съд – Бургас, за да успеем да издигнем авторитета на съдийската професия. Аз имам поет ангажимент, както пред екипа на институцията, така и пред обществеността, да защитим достойното място на българския съд в европейското правно семейство", обеща съдия Росица Темелкова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: