Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Съдът отхвърли жалбата срещу новите правила за сигурност в бургаските дискотеки
Автор: Екип Burgas24.bg 15:53 / 18.05.2015Коментари (0)1505
©
Административният съд в Бургас отхвърли жалбата на собствениците на нощни заведения срещу въведените правила за сигурност, предложени от кмета Димитър Николов и приети от Общински съвет. С новите разпоредби те бяха задължени да бъдат по-активни при осигуряване спокойствието както на посетителите, така и на собствения си персонал. Монтиране на метал детектори при входовете на заведенията, осигуряване на постоянно видеозаснемане, определяне на отговорник по сигурността, съхраняване на видеозаписите в период от няколко месеца, както и съгласуване на планове за сигурност с полицията, бяха част от мерките, предложени от кмета.

Повод за тях станаха зачестилите инциденти в нощни заведения в края на миналата и началото на настоящата година. Тогава кметът Димитър Николов реагира твърдо и с единодушната подкрепа на местния парламент бяха въведени новите по-строги изисквания за сигурност.

"Вярвам в правотата на нашите действия. Смисълът им се доказа категорично от липсата на сериозни инциденти след въвеждането на допълнителните мерки. Повече спокойствие може да доведе и повече клиенти на собствениците", каза кметът.

В Решението си Съдът отбелязва, че и преди влизането в сила на новите разпоредби собствениците на развлекателните заведения са имали задължения да ги оборудват с необходимите технически средства за откриване на хладно и огнестрелно оръжие - камери, паник бутони, детектори за метал. Следователно ново изискване е поставянето на стационарни детектори за метал, а с видеокамери и паник бутони заведенията би следвало вече да са оборудвани.

Съдът изцяло е споделил мотивите за приемане на Наредбата и резултатите, които се целят с прилагането й, а именно: намаляване на инцидентите, по-голяма сигурност на посетителите на заведения, предотвратяване извършването на престъпления, в това число и разпространение на наркотици.

"Всъщност, с настоящото оспорване жалбоподателите се опитват да преодолеят собственото си бездействие, тъй като те са имали възможност да изразят становище и да направят предложения в 14-дневен срок след публикуване на Наредбата за опазване на обществения ред. Общински съвет - Бургас е спазил законовите изисквания", пише още в Решението на Съда. Там се посочва още, че именно Наредбата за опазване на обществения ред на Бургас е нормативният акт, който следва да уреди този тип отношения, предвид специалната й цел - опазването на обществения ред и спокойствието на бургазлии.

Изцяло в правомощията на местната власт е да повиши изискванията за издадените разрешения за удължено работно време, за да не допусне нови инциденти, казва Административен съд - Бургас.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зверство срещу 18-годишно момиче
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: