Съдът пусна на свобода Даниел, прегазил 6 момичета в Китен, заради процесуални пропуски

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
16:22 / 16.08.2018
20524
Даниел Стоянов, който прегази шест момичета дрогиран и пиян в Китен, бе пуснат пуснат на свобода. Преди минути Бургаският окръжен съд промени мярката му за неотклонение в "подписка", заради процесуални пропуски, предаде репортер на Burgas24.bg.

Първоначално на 32-годишният софиянец бе пуснат от наблюдаващия прокурор с мярка за неотклонение "подписка". Едва два дни по-късно обвинителят е поискал задържането му под стража заради алкохола и наркотиците в кръвта на водача. Мярката бе потвърдена и от Районния съд в Царево.

Днес съдия Яни Гайдурлиев отчете, че прокуратурата е допуснала процесуална грешка при изменението на мярката му. Той не намери никакви обстоятелства, поради които да потвърди задържането под стража на 31-годишния мъж.

Според въззивната инстанция, разследващият орган привличайки Даниел С. в качеството на обвиняем е преценил, че спрямо него следва да се вземе и надлежно е взета първоначална мярка за неотклонение "Подписка". След този момент, за да се предприемат действия по задържането на лицето, е следвало обвиняемият да не се е явил пред съответния орган без уважителни причини, да е променил местоживеенето си, без да е уведомил за това съответния орган или да е нарушил режима на изпълняваната по отношение на него мярка за неотклонение.

Изготвянето на искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" е трябвало да стане преди по отношение на Даниел С. да бъде взета първоначална мярка "Подписка". Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

В съдебната зала защитата на Стоянов бе категорична, че 31-годишният мъж е изпил едва две бири през деня, а дрогата, която е открита в организма му, е употребена преди много време. Според адвокатите му мъжът не е бил под въздействието на наркотиците и поиска по-лека мярка за неотклонение. 

Държавното обвинение поиска Даниел да остане в ареста, тъй като има голяма опасност младият мъж да се укрие или извърши друго престъпление, понеже работил като пътувал често по работа в чужбина.

"Имам две малки момченца и искам да се грижа за тях", каза пред съда Стоянов. Той добави, че подобен инцидент може да се случи на всеки. 

Припомняме, че на 8 август около 20:00 часа в Китен, до почивна база "Морско утро", в условията на десен завой, поради движение с несъобразена скорост Даниел губи контрол над автомобила и катастрофира. БМВ-то излиза вляво от пътното платно и блъска шест момичета, след което се преобръща по таван. С него са се придвижвали и още двама софиянци.

Даниел е с деветгодишен шофьорски стаж. Той е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел положителна проба - 0,92 промила. Тестван е и за употреба на наркотични или упойващи вещества, като апаратът отчел положителна проба за употреба на амфетамин.

Ето какво коментира специално за Burgas24.bg адвокатът на Даниел, Цветан Хаджийски!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (3):
16.08.2018 Ексклузивно: Бащата на Даниел с БМВ-то поиска прошка за блъснатите момичета: Благодаря на Господ, че ги запази живи!
09.08.2018 Поискаха постоянен арест за надрусания шофьор, който помете с БМВ-то си шест момичета в Китен
08.08.2018 Ужас! Пиян и надрусан с БМВ помете шест момичета в Китен!
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).