Съдът реши: Екстрадират руската измамничка Елена, присвоила грандиозни суми

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
15:15 / 02.07.2019
1721
Окръжен съд – Бургас допусна екстрадиция на Елена Морева и предаде руската гражданка на съдебните власти на Руската Федерация. Тя се издирва за осъществени три престъпления измама в особено големи размери, реализирани на територията на Руската Федерация, в периода от 16.04.2013 г. до септември 2014 г. Престъпленията, за извършването на които се издирва руската гражданка са съставомерни като престъпления и по българския Наказателен кодекс.

В съдебно заседание, исканото лице оспори информацията, изложена в молбата за екстрадиция и помоли съдебния състав да остави без уважение искането на руските власти. Елена не пожела да се яви доброволно пред органите на съдебните власти в Русия.

От Генералната прокуратура на Руската Федерация са получени гаранции, че екстрадицията няма за цел наказване на лицето на основания като раса, религия, гражданство, етническа принадлежност или политически убеждения. Няма данни по делото, които да водят съдебния състав до извод, че лицето ще бъде подложено в Руската Федерация на насилие, изтезание, жестокост или унизително наказание или, че не са гарантирани правата му, съгласно изискванията на международното право. Налице е и гаранция, че Морева  няма да бъде съдена за престъпления, различни от тези, посочени в искането, посочиха от Окръжна прокуратура.

Настоящият съдебен състав намери още, че е налице реална опасност исканото лице да се укрие. "В подкрепа на тази теза е фактът, че след осъществяване на деянията, за извършването на които Елена М. се издирва, същата е напуснала пределите на Руската Федерация, въпреки взетата спрямо нея там мярка за неотклонение "Подписка". В този смисъл, укривайки се от правосъдието там, тя е целяла да осуети наказателното преследване и реализацията на наказателната отговорност спрямо себе си", пише съдът в своя акт.

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Елена Морева до фактическото й предаване на молещата държава.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано в седемдневен срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
17.07.2019 Окончателно: България екстрадира обвинената е измами в големи размери рускиня Елена
27.05.2019 Обвинената в кражба на милиони рускиня остава в ареста!
17.05.2019 Обвинената в кражба на милиони рускиня през сълзи в съда: Не искам в Русия, там ме нападнаха с нож!
17.05.2019 Това е руската измамничка Елена, присвоила грандиозни суми! Крила се е в Кошарица
15.05.2019 Арестуваха руска измамница в Бургас, обявена за международно издирване
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).