Съдът уважи жалба на Кела и му спести 5 000 лв. разноски по дело

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:18 / 19.03.2014
1407
Окръжен съд - Бургас остави без разглеждане подадената от Пламен Дишков -Кела жалба по дело за обида, съобщиха от съда. Става въпрос за частта, с която се иска отмяна на определение на Районен съд - Бургас за прекратяване на наказателното производство, образувано по частна тъжба на Дишков срещу две длъжностни лица - служители на Института по психология на МВР- гр. София. С тъжбата той ги обвинява за престъпление по чл. 148, ал.2 вр. ал.1, т.4 вр. чл.147, ал.1 от НК. В нея се твърди, че като са изготвили заключение по съдебно-психиатрична експертиза по следствено дело, са разгласили позорни обстоятелства и приписали престъпление на тъжителя. Първоинстанционният съд е прекратил наказателното дело от частен характер, след преценка за изтекъл абсолютен давностен срок за наказателно преследване.

Окръжен съд - Бургас уважи жалбата на Дишков в частта, в която иска да бъде отменено протоколното определение, с което е осъден да заплати направените от единия подсъдим разноски. Съдебният състав посочва, че в наказателното производство не е предвидено законово основание да се прави преценка за съразмерност на договореното възнаграждение между подсъдимия и защитника му, нито за намаляване на договореното и заплатеното до минималните размери за адвокатските възнаграждения. По делото обаче липсват доказателства за извършено от въпросния подсъдим плащане в брой или по банков път. В самия договор за правна помощ също не е посочено как е получено плащането, за да се приеме, че той има значение и на разписка. Тези обстоятелства мотивират въззивния съд да приеме за основателно възражението на тъжителя, че определението на първоинстанционния съд, с което го е осъдил за заплати на единия подсъдим 5 000 лв. разноски по делото, е необосновано.

Решението на Окръжен съд - Бургас е окончателно.


Виж коментарите (1)

Още по темата (31):
10.02.2021 И според Апелативен съд – Бургас Кела не е замесен в убийството на Мастара
01.06.2020 Оправдаха Пламен Дишков – Кела за убийството на Мастара!
14.04.2019 Мастара екзекутиран по учебник, килърът заличава следите си с червен пипер
25.07.2017 Парите или доказателствата ще решат делото срещу Кела?!
09.05.2017 Изслушаха трима свидетели по делото за убийството на Мастара
22.03.2017 Кела в съда: Искам отвод на прокурорите, които считам за некадърни
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).