Съдът взе окончателно решение за задържаните при спецакцията каналджии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:51 / 05.05.2017
2003
Окръжният съд на Бургас отмени определение на Районен съд - Средец, в частта на взетата спрямо едно лице от четиримата обвиняеми, Дарина К. мярка за неотклонение "Задържане под стража", като взе спрямо обвиняемата мярка за неотклонение "Подписка". В съдебно заседание днес, въззивната инстанция потвърди взетата спрямо останалите трима обвиняеми - Филип Б., Андрей Т. и Ради Г. мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Наказателното производство се води срещу четирима обвиняеми за извършени престъпления по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 2 и т.5, във връзка ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 3 и ал. 4 от НК, за това, че на 23 и 24.04.2017 г., в гр. Средец и с. Дебелт, в съучастие помежду си Филип Б. като подбудител и помагач, Дарина К., Ради Г. и Андрей Т. като помагачи, с цел да набавят за себе си имотна облага, умишлено склонили и улеснили извършителите Георги П. и Димитър С. противозаконно да подпомогнат, чрез осигуряване и извършване на превоз от землището на с. Дебелт към гр.София, група чужденци - 10 човека, граждани на Ирак, Пакистан и Афганистан, да преминават в страната в нарушение на закона - чл. 19, ал. 1, т. 1 от ЗЧРБ. Деянието е извършено чрез използване на моторни превозни средства - два леки автомобила и по отношение на повече от едно лице и е организирано от група, състояща се от Филип Б., Дарина К., Ради Г., Андрей Т., Георги П. и Димитър С.

Въззивният съдебен състав счете, че по отношение на обвиняемата Дарина К. липсват доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за участието й в престъпната дейност, за която й е повдигнато обвинение.

По отношение на другите трима обвиняеми, Бургаският окръжен съд намери за правилен извода на първоинстанционния съд, че може да се направи обосновано предположение, че Филип Б., Ради Г. и Андрей Т. са извършили престъплението, в което са обвинени.

Според съдебната инстанция, за тези трима обвиняеми е налице и реална реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

За съда обремененото съдебно минало на Филип Б., Ради Г. и Андрей Т., вида и начина на реализация на настоящата задружна престъпна дейност, липсата на корекционно въздействие върху тях, след осъществената вече наказателна репресия, показва утвърдени престъпни наклонности.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).