Съдят архивар в Окръжна прокуратура - Бургас за кражба на пари и вещи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:51 / 11.12.2014
1398
Районен съд - Бургас даде ход на наказателното дело срещу Зорница Атанасова, която е подсъдима за присвояване на веществени доказателства по досъдебни производства на обща стойност 26 942, 89 лв. Това съобщиха от съда.

Според обвинителния акт в периода 18.03.2009 г. до 19.03.2012 г. в гр. Бургас в условията на продължавана престъпна дейност, в качеството й на длъжностно лице, назначена на длъжност "съдебен архивар" в Окръжна прокуратура Бургас, тя е присвоила чужди пари, вещи и ценности - веществени доказателства по досъдебни производства, връчени й в качеството на съдебен архивар и поверени й да ги пази. Вменени са й 18 деяния, при които са присвоени банкноти в левове и долари, бинокъл и множество златни накити.

Районен съд - Бургас остави без уважение искането на подсъдимата за отвод на наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура - Бургас, като неоснователно. Съдът не уважи и направеното от нея искане за връщане на делото на прокуратурата за отстраняване на твърдени процесуални нарушения.

Днес Районен съд Бургас разпита 6 свидетели - служители и прокурори в Окръжна прокуратура Бургас. Делото продължава утре с разпити на свидетели и вещи лица.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).