Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Със спектакъл набират средства за развитието на танцовия театър в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:44 / 23.10.2014Коментари (0)500
©
Благотворителна кампания за развитието на танцовия театър извън София стартира бургаската танцова компания "Дюн". Първият проект е спектакълът "I wish", който бургаската публика ще има възможност да види на 13 и 19 ноември от 19:30 ч. в НХК.

"I wish" разказва за символичното пътуване на душата през Светлината, Вдъхновението и Желанията, за да стигне до чистата Материя. Създаден е като дипломна работа на студенти в 4 курс на НАТФИЗ "Кр. Сарафов", специалност "Танцов театър" и е игран с огромен успех за един сезон на сцената на Учебен театър в НАТФИЗ.

Спектакълът е частично финансиран от община Бургас по Програмата за съфинансиране на културни проекти. За неговото цялостно осъществяване са необходими много средства. Това е провокирало хореографката и основоположник на "Дюн" Петя Стойкова да стартира благотворителна онлайн кампания под името "I WISH" ТАНЦОВ ТЕАТЪР В БУРГАС.

"Да бъдеш независим артист в България е изключително трудно, тъй като това означава сам да осигуряваш средствата за своята артистична работа. Компания "Дюн", която аз се опитвам да развивам в Бургас, е единствената независима трупа за съвременен танц и танцов театър извън столицата, а съществуването на танц извън центъра е кауза, която има нужда от подкрепа. Ако танцът е на изчезване в изкуството, то това е още по-силно изразено в градовете, които не са София, Лондон, Париж и Берлин." споделя Петя.

За нея да прави танц извън центъра е равносилно на риболов в пустинята. Съвременният танц и танцов театър в България не е подкрепен официално от нито една артистична институция. Той се развива с частично финансиране на проектен принцип, което прави съществуването му крайно несигурно.

За цялостното осъществяването на "I wish" са необходими професионално осветление, специален декор и костюми, каквито за съжаление нито танцовото студио може да си позволи, нито залите в Бургас разполагат с такова.

Желаещите да подкрепят каузата могат да го направят на https://www.indiegogo.com/projects/i-wish-dance-theater-in-burgas/x/8810988 . Всеки един от тях ще получи безплатна покана за спектакъла или други интересни предимства на специален зрител - възможности за реклама, участие в афтър партито на спектакъла и ритуално изяждане на специален сладкиш за премиерата, който ще бъде направен от хореографа.

Билетите за спектакъла се разпространяват от билетните каси на НХК и ДТ"А. Будевска", както и в книжарница "Bookpoint"на цена от 7 лв.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: