Съвременните комуникации бяха тема на обучение в Областна администрация

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:58 / 25.06.2015
1123
"Каквото и да научим за развитието на облачните технологии днес, вече закъсняваме". Това бе мотото на конференцията "Най-добри практики в използването на облачни технологии в публичния сектор в Европа и България" проведена днес в Областна администрация Бургас. Събитието е част от проекта Smart PA, в който институцията си партнира с публични организации от Германия, Полша, Гърция и Испания.

Форумът, в който участваха над 50 представители на различни администрации, бе открит от областния управител Вълчо Чолаков.

"Като служители в публичната сфера, ние трябва да се съобразяваме с темповете, които се налагат от развитието на комуникацията. Противното би означавало да не успяваме да следваме ритъма, който съвременното общество налага.", сподели той.

По време на събитието бе обявен предстоящият на 22 юли 2015 г. "уебинар"- виртуална конференция, с активното участие на всички партньори и отворена за всички желаещи да се обучат потребители. Посредством виртуалното пространство ще бъде представена една нова форма на познатите конференции, семинари, и обучения, която пести време и безценни природни ресурси. Всички желаещи могат да се включат на следния линк: http://www.anymeeting.com/PIID=EB59DB82874C3E.

В рамките на проекта са създадени ръководство и обучителен хъб. Към момента, документът изготвен от 5-те партньорски държави, е достъпен само на английски език. В близките седмици същият ще може да бъде ползван и на български, на интернет страницата http://www.smartpuba.eu. Ръководството и обучителния хъб помагат на читателя да разбере концепциите на облачните изчисления , в същото време представя най-добрите практики от европейските страни, събрани в рамките на проекта.

Проектът Smart PA е обучителен и е насочен към предоставяне на информация и споделяне на практики за приложение на облачните технологии в публичните институции. Финасирането е осигурено по програма "Леонардо Да Винчи".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).