Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Свалиха номерата на 22 джипа за сафари по Южното Черноморие
Автор: Екип Burgas24.bg 15:57 / 08.08.2018Коментари (0)6400
Екипи на звеното "Фискален контрол“ Бургас на Националната агенция за приходите, на жандармерията и Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“ извършиха поредица от внезапни проверки на фирми, организиращи за чуждестранни туристи сафарита с джипове по Южното Черноморие и в планината Странджа.

Събрана бе информация за цялостното провеждане на мероприятията, начина на отчитане на приходите, изискани бяха и необходимите разрешителни документи за извършване на автомобилни превози. От фискална страна проверката установи, че няма нарушения на данъчните закони и приходите се отчитат с фискални устройства. Всички шофьори представиха касови бележки за съответните дестинации.  Екипите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ обаче установиха сериозни пропуски по Закона за автомобилните превози и главно липса на необходимите лицензи за извършване на подобен вид дейност. 22 джипа за сафари бяха спрени веднага от движение, а регистрационните им номера свалени.

Организирането на нерегламентирани превози на чуждестранни туристи, представяни като екскурзии, въпреки че фискалната дисциплина се спазва, е свързано с много други сериозни рискове, включително и за човешкия живот, затова този сегмент трябва да излезе изцяло на светло и към нарушителите законът се прилага с цялата му строгост, коментираха проверяващите.       

Лятната кампания на НАП по спазване на данъчното и осигурително законодателство продължава и през м. август с активни контролни действия по българското Черноморие. Само в бургаски регион от началото на м. юли досега са извършени 2377 проверки, при които са установени 624 нарушения. В основната си част те са за неиздаване на касови бележки и за разлика в касовата наличност. Данъчните наблюдават и всички търговски обекти, които през активния летен туристически сезон извършват смяна на собствениците. Контролните действия оказват сериозен дисциплиниращ ефект и играят съществена роля в изсветляването на туристическия сектор и отчитането на реалните обороти, коментираха от НАП Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: