Световната банка и ЕK писаха отличен на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:16 / 12.06.2015
2326
Постоянният представител на Световната Банка в България - Тони Томпсън, представителят на Европейската комисия в София - Огнян Златев, както и представители на Министерството на труда и социалната политика писаха пълна шестица на Бургас в прилагане на най-съвременни и устойчиви модели в грижата за деца в риск и деца със специфични потребности. Официалната делегация посети Общностния център "Надежда" в комплекс "Меден рудник". Тук те се запознаха със стартиралите дейности по проект "Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Надежда".

"В Бургас сме се фокусирали върху грижата за децата. Много съм щастлива, че тази политика се споделя от всички специалисти и партньорски организации, с които работим. Изключително сме благодарни на нашите колеги от Министерството на социалната политика за всички напътствия и неизменна подкрепа. Вярвам, че успешното ни партньорство ще продължи да се развива и занапред", каза в приветствието си зам. - кметът Йорданка Ананиева.

Веднага след това гостите имаха възможност да видят нагледно работата в специализираните кабинети - логопедичен, лекарски, както и възможностите за спорт и развлечение в детското заведение.

"Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Надежда" дава възможност да се види целия спектър социални услуги, които се предоставят в България. Това е най-добре изпълненият проект за социално включване, финансиран от Световната банка тук", заяви Тони Томпсън.

На срещата присъстваха още Илиян Саралиев - началник на отдел "Програми за социално включване" в МТСП, управители на центрове и услуги на територията на община Бургас и др.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).