Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Световният лидер във виртуалната реалност EON Reality и университет "Проф. д-р Асен Златаров" внедряват първата XR лаборатория в България
Автор: Иван Сотиров 14:23 / 02.04.2021Коментари (0)1951
©
Американската корпорация EON Reality - световен лидер в областта на академичните и индустриални решения, използващи добавена и виртуална реалност, и Университет "Проф. д-р Асен Златаров“ внедряват свръхмодерен EON-XR център за подготовка и обучение, който ще бъде разположен в университетския кампус в Бургас. Инициативата за създаване на иновативната XR лаборатория се реализира с подкрепата на Община Бургас и Министерството на образованието и науката.

Иновативната лаборатория ще позволи на над 5000 студенти, 750 преподаватели и корпоративни потребители да получат достъп до EON-XR, както и до оборудването и специализирания софтуер от EON Reality през следващите 5 години.

XR лабораторията ще работи като част от Университета "Проф. Д-р Асен Златаров", като осигурява достъп до висококачествени дигитални материали за обучение. За университета това ще бъде ключ към изграждане на дигитална конкурентоспособност, която ще повишава нивото на квалификация на студенти и обучаващи се. Партньорството между двете организации е продиктувано от желанието им за научно и академично сътрудничество, основано на развитие и образователни дейности.

"Много сме развълнувани да донесем EON-XR в България с тази нова XR лаборатория. Вярвам, че това не само ще помогне изключително на университета, но и ще повлияе на развитието на целия град и региона. Надявам се това партньорство да се прерасне в следващите години и на национално ниво“, сподели Дан Леерскар – основател на EON Reality.

Бургаската XR лаборатория е първата по рода си в България в този мащаб и е фокусирана върху решенията на EON Reality, под формата на EON-XR. Воден от принципа "Учете, обучавайте, изпълнявайте“, EON-XR съдържа вътрешната поддръжка и архитектура, необходими на големи организации като университет "Проф. д-р Асен Златаров“ за бързо и ефективно изграждане, внедряване и мащабиране на различни XR приложения. Новата и модерна лаборатория XR е важна стъпка към развитието и утвърждаването на Бургас като център на бързо разрастващата се ИТ индустрия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: