Свидетел: Блажев ми поиска 7000 лева подкуп

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:41 / 29.04.2010
1607
Изненадващи доказателства върнаха делото срещу обвинения в подкуп служител на Инспекцията по труда в Бургас Евгени Блажев отново в прокуратурата. В понеделник обвинението внесе нови уличаващи факти на базата специални разузнавателни средства срещу старши инспектора в държавната институция, с които обаче защитата не беше запозната. Блажев бил подслушван по телефона, но едва сега разговорите излязоха наяве. Адвокатът на обвиняемия Росен Кожухаров поиска вчера в хода на делото, производството да бъде прекратено.

„Това действие на прокуратурата е драстично нарушение на закона, което е необяснимо за мен", каза вчера Кожухаров.

На 28 септември старши инспекторът Евгени Блажев беше задържан по обяд от служители от сектор «Борба с организираната престъпност» към Областна дирекция на МВР след сигнал за получаване на подкуп. Според обвинението 52 - годишният служител е поискал и получил 1 000 лева рушвет, за да не състави акт на собственика на заведение в Приморско Павел Павлов .

Именно през лятото и есента кипяха масови проверки от трудовите инспектори по курортните заведения, за да установят дали персоналът, който обслужва масите, отговаря на този по ведомост. Глобите за липса на трудови договори на персонала са солени. Стигат до 15 000 лева.

В хода на делото миналия месец Бургаския окръжен съд изслуша редица свидетели. След тях беше и красивата собственичка на СПА център в Свети Влас Милена Димитрова, която категорично заяви пред съдия Пламен Синков, че инспектор Блажев поискал от нея групов секс, за да не състави акт на фирмата й заради нарушения и неизрядна документация.

Вчера съдът трябваше да даде думата и на местния ресторантьор Илиян Стоянов. Той беше също ключов свидетел по делото на обвинението. До неговото изслушване обаче не се стигна. Пред „Черноморски фар" Стоянов заяви, че миналата година Блажев посетил заведението му, а след като открил нередности, му съобщил, че актовете му са на стойност 70 000 лева. Записал му на лист, че иска 10% от сумата.

Според адвокат Кожухаров обаче това е стар случай. През пролетта на миналата година ресторантьорът Стоянов занесъл въпросната сума от 7000 лева с белязани от полицията банкноти, но старши инспекторът така и не поискал рушвета.

Източник: factor-bs.com


Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
12.08.2011 Запорираха имотите и лексуса на скандалния инспектор Блажев
27.10.2010 4 години решетки за Евгени Блажев
04.08.2010 Подкупният инспектор Блажев с нов имот в Банево
23.03.2010 Aдвокатът на Блажев се надява делото да продължи дълго
23.03.2010 Разпитаха бившия шеф на подкупния инспектор по труда
23.03.2010 Разпитват 70 свидетели срещу подкупния инспектор Евгений Блажев
Още новини от Новини от Бургас:
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско
Най-много изборни нарушения има в Бургаско
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).