Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Таня Мир гостува в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:44 / 04.11.2019Коментари (0)1429
©
Авторката на фентъзи повестите “Откритие" и “Легенди от Белинташ" Таня Мир ще се срещне със своите читатели от морския град на 6 ноември от 18 часа в Морското казино.

Срещата с морската публика е особена важна за Таня Мир, тъй като именно бургаското издателство “Либра Скорп" дава път в литературата на младия талант. “Откритие" бе отличена с националната награда на издателството за дебютна книга “Еквалибриум 2017". Инициативата подпомага развитието на младите български писатели.

Повестта “Откритие" интерпретира легендата за тракийския учител Залмоксис, който, според вярванията на траките, е постигнал безсмъртието и се е опитал да го предаде на своите ученици. Историята започва, когато група археолози отварят древна тракийска гробница и откриват в нея жив последовател на Залмоксис на възраст над две хилядолетия. Как древният тракийски принц се вписва в настоящето и доколко са различни нравите от преди хилядолетия и сега, ще разберете от книгата. Постижимо ли е безсмъртието, необходимо ли е и какво би се случило ако попадне на неподходящите хора – са част от въпросите, на които Таня Мир търси и предлага отговор.

През миналата година по повестта беше заснет пълнометражен игрален филм, който през декември излиза на екран по кината. Почитателите на фентъзи жанра ще имат възможност да видят и трейлъра. Актьорът Светлин Къров, който на корицата на книгата се превъплъщава в принц Севт, играе главната роля и във филма. Режисьори са Кардам Калчев и Мартин Асенов. Екипът обещава на екран история, изпълнена с много обрати, драматизъм, и приключения по правилата на жанра.

Втората й повест “Легенди от Белинташ" (2019) е вдъхновена от реални исторически събития. В началото на I век траките вдигат най-голямото въстание срещу римската власт, но мащабното събитие е останало в сянката на историята, казва Таня Мир. Едни от най-забележителните личности на Древна Тракия оживяват в изпълнения с обрати и батални сцени сюжет. И втората книга е на път да се превърне във филм.

24-годишната Таня Мирчева (с псевдоним Таня Мир) е родена и живее в София. Възпитаник е на 105 СОУ “Атанас Далчев" и 9-та Френска гимназия “Алфонс дьо Ламартин", в момента завършва “Право" в СУ “Св. Климент Охридски". Литературата е нейното хоби и призвание. Пише и поезия, и проза. През 2019 г., съвместно с екипа на предаването “Риалити роман", Таня Мир организира радио романа “Нестинарски танц" по Българското национално радио.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: