Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Таню Атанасов: Изцяло трябва да се промени алгоритъмът на взаимодействие между институции и граждани
Автор: Екип Burgas24.bg 12:24 / 22.11.2010Коментари (0)635
© Burgas24.bg
Изцяло трябва да се промени алгоритъмът на взаимодействие между институции и граждани, според обществения посредник на Бургас Таню Атанасов, чийто мандат изчита тази година и вече има стартирала процедура за избор на нов омбудсман. Стартиралата процедура съответства на утвърдения правилник за работа на обществения посредник в Община Бургас. Мандатът е четиригодишен. "Считам, че през изтеклия мандат институцията, със сериозната подкрепа на бургаските медии, стана популярна сред гражданите. Поставихме редица общи проблеми публично и категорично пред местните и държавни органи на властта и с общи усилия успяхме сериозно да променим отношението между администрация и граждани и да създадем условия, с усилията и на общинската администрация, да се промени алгоритъма на взаимодействие на администрацията с гражданите за да осигури администрацията добро управление. Това са нови правила, които ЕС утвърди в рамките на тази европейска общност- правото за добро управление и добра администрация", посочи Атанасов.

"Считам, че има съществени изменения в работата на административните органи. Това обаче далеч не съответства на претенциите и исканията на гражданите. Считам, че има още много да се желае, изцяло да се промени алгоритъма на взаимодействие. Администрацията е избрана и финансирана от гражданите и тя е призвана да им гарантира добро управление и да им предложи един по-висок стандарт", обясни той.

"Моята задача е да завърша успешно мандата си, да направя отчета за работата си през тази година. В Бургас има много достойни хора, които имат качества да бъдат обществени посредници. Процедурата е отворена, всеки който желае би могъл да участва", коментира въпроса дали ще се кандидатира за втори мандат Атанасов. За мен този въпрос на този етап не стои, подчерта той. "Човекът, който има желание да отстоява правата на гражданите, трябва да има силата и волята да изразява позиция и да не се страхува да назовава нещата с истинските им имена. Това са позиции, които често противоречат на официалната позиция на определени структури, да бъде достоен и почтен човек, да има професионални знания, да познава механизмите на взаимодействие на местните и държавни структури", обясни общественият посредник.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Природни стихии
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: