Теньо през сълзи: Обичах я повече от всичко!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
14:26 / 19.06.2018
34076
"Меко казано е, че съжалявам. Тя беше човекът, който обичам най-много на света. Всичко стана заради един скандал. Не искам да напускам ареста". Това каза през сълзи Теньо Енчев, обвинен в жестокото убийството на 19-годишната си приятелка Ивета, предаде репортер на Burgas24.bg.

Както съобщихме, в момента гледа мярката за неотклонение на 27-годишния айтозлия, който преди два дни смаза от бой своята любима. Многократно осъжданият мъж, който през цялото време криеше лицето си, се разрева като малко дете, докато разказваше за случилото се.

Неговият защитник Пламен Генов, заяви, че Теньо бил "жертва на прехода" и разводът на родителите му, до известна степен определил съдбата му на закоравял рецидивист. Въпреки, че за крехката си възраст, Енчев прекарал шест години в затвора, излежавайки различни присъди, той се бил поправил и това се доказвало от стремежа му да създаде семейство.

По време на съдебното заседание стана ясно, че обвинението към Енчев е преквалифицирано в най-тежкото и го грози доживотен затвор без право на замяна. Държавното обвинение в лицето на Елгина Чалъмова разкри ужасяващи детайли от кървавото престъпление. Те се допълват от разказите на съседките Станка и Магдалена Стоянови и бабата Димитринка.

В 15:08 часа окръжният съдия Яни Гайдурлиев наложи на обвиняемия постоянна за неотклонение задържане под стража.

Теньо Енчев е обвиняем за това, че на 16.06.2018 г. в гр. Айтос, с особена жестокост, умишлено умъртвил Ивета Т., като около 19.30 – 20.00 ч. й нанесъл множество силни удари с ръце (юмруци) и ритници в областта на главата, вследствие на които на 17.06.2018 г. същата починала, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Съдът счете, че макар и на сравнително ранен етап, от събраните доказателства в хода на досъдебното производство до момента, може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Съдебната инстанция взе предвид и заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, установяващо, че непосредствената причина за смъртта на Ивета Т. е черепно-мозъчната травма, а също, че констатираните при огледа и аутопсията множество увреждания по лицето и тялото на пострадалата са причинени от множество удари с твърди тъпи предмети, каквито са юмруци и меки обувки.

От приложената справка за съдимост на обвиняемия е видно, че по повод на предходните му осъждания за умишлени престъпления от общ характер са налице и условията за квалифицирането на инкриминираното деянието, като извършено при условията на опасен рецидив.

По мнението на настоящия състав на Окръжен съд – Бургас е реална и опасността обвиняемият Теньо Енчев да се укрие или да извърши престъпление, ако не му бъде взета най - тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража", която същевременно ще обезпечи приключването на наказателното производство в разумен срок.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (16):
04.12.2019 Окончателно: Теньо Енчев ще лежи 25 години в затвора за убийството на красивата Ивета от Айтос
30.07.2019 Потвърдено: 25 години затвор за Теньо, пребил до смърт красивата Ивета от
Айтос
13.05.2019 Наглост! Убиецът на красивата Ивета от Айтос иска по-лека присъда, не му се лежи 25 години в затвора!
02.02.2019 Теньо, който уби майката на детето си, се фука със селфи от килията си
30.01.2019 Майката на Ивета през сълзи: Наказанието е недостатъчно, но такъв е
законът
30.01.2019 Убиецът на красивата Ивета от Айтос ще лежи 25 години в затвора!
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).