Тестовете за коронавирус в Бургас са на изчерпване! Има само за два дни!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
14:21 / 06.04.2020
2095
Бургас изпитва остър дефицит от антигенни  и антителни бързи тестове, както и на генетични PCR тестове. Наличните количества са на изчерпване и ще са достатъчни едва за 2 дни, съобщиха от Община Бургас.

Това стана ясно днес от заседанието на Общинския кризисен щаб. Кметът на Бургас е сигнализирал за проблема Министерството на здравеопазването за недостига.

От днес започва вземането на проби на медиците, които работят в Бърза помощ в Бургас.  100- те теста, които ще им бъдат направени ще се поемат от общинския бюджет. До три дни те ще бъдат изследвани. Днес общинският кризисен щаб достави първото количество калцуни на Спешен център Бургас, поръчани са и още количества.

Резултатите от бързите тестове на полицаите от ОД на МВР Бургас, заплатени от общинския бюджет по решение на щаба, са отрицателни.

Поръчани са нови бройки защитни средства – гащеризони, хирургични престилки, шлемове, калцуни и ръкавици за нуждите на здравните заведения.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).