Тестват електронната система за отдаване на велосипеди под наем в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:40 / 27.04.2014
1457
Тестват електронната система за отдаване на велосипеди под наем в Бургас, която ще заработи това лято, каза Андрей Рунчев, директор на дирекция "Транспорт" в община Бургас.

Очаква се до седмица, като най-вероятно това ще стане след майските празници, да бъдат открити две от осемте стоянки за велосипеди от където да се наемат колелета.

"В момента правим тестове, тъй като дадохме някои допълнителни изисквания към изпълнителя, най-вече по отношение на софтуера. Правят се и някои допълнителни настройки, за да може да предоставим максимално добра услуга на гражданите и гостите. Първата електронна колонка пристигна. Вече сме направили някои тестове и започваме да комплектоваме самите позиции на велосипедите. Желанието ни е да пуснем първите велосипеди в Приморски парк. Първата най- вероятно ще до КЦ "Морско казино", като там ще направим първите тестове в реално време. След като пуснем втората и третата станции на "Флората" и на капаните ще дадем възможност да се използват велосипедите от граждани", каза Рунчев. 

"Ще бъде обявена кампания за закупуване на новите абонаментни карти. Те ще са електронни и ще отчитат времето за ползване на велосипеда. Гражданите, които имат от старите абонаментни карти, трябва да отидат до отдел "Транспорт", за да им бъдат подменени с новите", посочи Рунчев. 

Системата "Вело Бургас" е достъпна на 12 места в града. Велостанциите са с различен капацитет, като общо предоставят 120 броя велосипеди под наем.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (40):
07.03.2017 Взаимства ли София бургаския модел на рент-а-байк и ще спре ли Бургас процедурата на столичани
08.10.2015 До дни откриват велостанция в "Изгрев"
07.10.2015 Бъдещето на Бургас - електрическите велосипеди
04.09.2015 Поредна стоянка на общинските велосипеди ще има в "Изгрев"
05.07.2015 Изграждат нова велостоянка до Морската гара
25.06.2015 Общината с важно уточнение за рент-а-байк системата
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).