Тестват системата за пръстови отпечатъци за грешки и проблеми

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:04 / 26.08.2016
2600
От старта на системата от 9 август досега, не е имало откази от пациенти за пръстовите отпечатъци в УМБАЛ Бургас. Това съобщи по време на посещение в града зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Той бе в Бургас заедно с представители на Националната здравно-осигурителна каса, предаде репортер на Burgas24.bg.

Д-р Шарков посочи, че системата не взима лични данни. В тестовия период, който тече в момента, има включени 20 болници, други пет са определени от изпълнителя и още 9 частни болници. "Целта на тестовия период е да видим къде има слабости в системата или технически проблеми, за да бъдат взети мерки за отстраняването им", добави той.

На 1 октомври 2016 г. всички болници в страната трябва задължително да въведат новата система. Сега тя се използва само тестово, за да може да се отработят всички ситуации, съобщиха от лечебното заведение.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).