Тикнаха в затвора молдовски гражданин, обрал заложна къща в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:29 / 20.12.2021
805
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложено наказание от пет години лишаване от свобода спрямо молдовския гражданин Д.Я. Той е подсъдим за това, че противозаконно е отнел златни накити на обща стойност 46 835 лева, употребявайки сила. Грабежът е извършен 27.07.2019 г. в Бургас.

По време на разследването е установено, че подсъдимият и негов съучастник, също молдовски гражданин, се представили за клиенти на заложна къща. Влезли в търговския обект и започнали да оглеждат златни пръстен. В един момент единият от мъжете хванал продавачката и я притиснал към земята. Запушил устата й с ръка, след което завързал ръцете и краката й с кабелни връзки. Двамата мъже отнели общо 202 бр. различни златни накити.

Установено е също така, че веднага след извършване на престъплението двете лица са напуснали България. Спрямо двамата е издадена молба за екстрадиция. Обявени са за издирване от Интерпол. Подсъдимият е задържан на 21.01.2021 г. в  Москва, след което е предаден на българските власти.

Присъдата на Окръжен съд-Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).