Това пространство в Бургас може да стане рай за бездомните котки

Автор: Иван Сотиров
Коментари (3)
17:24 / 17.01.2024
1417
Общински съветници от групата на КОД- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД предлагат Община Бургас да отдели средства за монтиране на къщички за котки и хранилки в пространство, обитавано от години от бездомни котки, научи Burgas24.bg.

Съветниците са изчислили, че необходимите средства възлизат на 3 500 лв. Градинката, заселена от мъркащите четириноги ще трябва още да се заравни и загради, става ясно от входираната в местния парламент докладна записка.

Безстопанствените котки са добре гледани от живущите в жилищна кооперация на ул. "Драма“ 11 в Бургас. От години те полагат грижи за близо 100 кв.м градинка, която е общинска собственост. Те я окосяват, укрепват компрометираната ограда, засаждат храстовидни растения и разчистват от боклуци и вандалски прояви. Също така в градинката има котки, за които те полагат грижи. Съвместно с ветеринарите от намиращата с в непосредствена близост ветеринарна клиника обезпаразитяват котките, дават им храна и вода, осигуряват топъл подслон. Всички котки са кастрирани.

"Действията на тези граждани са достойни за уважение. Те  изразяват желание  градинката да се облагороди, да се изгради заграждение с ограничен достъп за котки, оборудвано с дървени къщички и хранилки. Същите  заявяват готовност да продължават да полагат грижи за котките и да поддържат в чист и спретнат вид новата градинка. Освен това доброволно и за собствена сметка, имат намерение да поставят камера за видеонаблюдение, за да се ограничат евентуални хулигански прояви, както и да се погрижат за кастрацията на евентуално новопоявили се обитатели от този вид. Неотдавна такова съоръжение е било изградено и в ж.к. "Изгрев“, което живущите наоколо символично наричат "Царството на котките“. Общественият отзвук е висок и дори недоброжелателите на бездомни животни оценяват положително тази инициатива“, са мотивите в докладната записка.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Човек сложи край на живота си, скачайки от Моста в Бургас
От НАП Бургас се похвалиха
Над 11 000 души ще се включат в шествието за 24 май в Бургас
На 24 май в Бургас паркираме безплатно в синята и зелената зона
Много важна новина за шофьорите в Бургас!
Доставиха в Бургаско 13 машини за гласуване с инсталирана демо ве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).