Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Трансформираха Пътеката на солта по новата велоалея покрай солниците
Автор: Екип Burgas24.bg 11:54 / 25.07.2016Коментари (0)3177
Нова трансформация прие "Пътеката на солта" в южната част на Атанасовско езеро, близо до администрацията на Черноморски солници АД и Черно море благодарение съдействието на Община Бургас.

След като две години представяше информация за езерото и ползването на неговите ресурси - лугата и калта, днес след голямата трансформация на района и изграждането на новата велоалея, която свързва Морската градина на Бургас и достига до моста на солниците, и екипът на проект "Солта на живота" трябваше да се адаптира към новата визия на района и да промени видът на Пътеката като направи информацията, достъпна за велосипедистите и пешеходците, които използват велоалеята.

Благодарение на талантливите илюстратори от "Pavilion" (с които екипът е работил по-рано при създаването на анимационен клип за езерото) бяха изработени атрактивни илюстрации, които представят някои от особеностите на Атанасовско езеро, както и най-характерните му обитатели.

Саблеклюни, кръстосващи саби, рибарка, която мята въдица, кокилобегач на високи токове, солница, солничар, апликирани с кал хора, слънцето и вятъра, които са "виновни" за създаването на морската сол са само част от елегантните илюстрации, които бяха аранжирани на асфалта в две различни посоки -за велосипедистите, които идват от града и за пешеходците, които се придвижват от новопостроения до бункера паркинг (на мястото на кораба "Чайка").

Илюстрациите се срещат до голямото ято мигриращи щъркели, което е разположено на асфалтовия път към басейните с луга и кал. В хода на работния процес гражданите бяха впечатлени от илюстрациите по асфалта и поздравяваха екипа за чудесната идея и реализация.

Ремонтирани бяха информационните кубове, които представят решетката на солта и бяха монтирани в единия край на Пътеката на солта (до моста), до пътя за басейните с луга и кал и до новия кът за почивка зад Производственото хале на солниците. До края на тази седмица ще бъдат монтирани и новите информационни носители за кубовете, които вече са интегрирани с илюстрациите върху велоалеята и представят биоразнообразието на лагуната, езерото като място за солодобив, луго и калолечение и най-забележителните особености, свързани със статута и челните места, които езерото заема.

Ново място ще бъде намерено и за "Къта на солничаря", който представя професията на солодобивниците в Атанасовско езеро и някои от характерните пособия, които ползват в работата си.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: