Tрети литературен конкурс за ученици обявява еврейско-български център

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:51 / 09.12.2015
724
В навечерието на еврейския празник на светлината Ханука и Коледа Центърът за еврейско-българско сътрудничество "Алеф" обявява третия литературен ученически конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена". Тази година темата е: "Изкуството е сцена, която размива всички различия или приносът на българските евреи в културата на страната".

"Искаме да привлечем вниманието на младежите към творците, които чрез своето изкуство обединяват хората, а не ги разделят. На тази кауза са посветили таланта си много български автори от еврейски произход. Защото и в най-мрачни времена изкуството спасява и възвисява. С този конкурс искаме да покажем неразривната връзка между еврейските творци и българското изкуство. Със своя самобитен светоглед, те са обогатили българската култура и тя присъства на световните сцени." Така Алберта Алкалай, председател на Център "Алеф", обосновава темата и призовава средношколците от страната и тази година да участват в конкурса.

Според регламента, в надпреварата могат да се включат ученици от VIII до XII клас. В свободна литературна форма - есе, те ще трябва да изразят своите виждания за хората, които със своя интелектуален и емоционален заряд са превърнали изкуството си в посредник за всеки един диалог, в език, който всички разбират.

Конкурсът стартира на 7 декември. Учениците от цялата страна могат да изпращат своите произведения до 30 март 2016 г. на адрес: center.alef@gmail.com или на адрес: Бургас 8000 пл. Баба Ганка 4, ет. 4.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).