Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Три години затвор и 20 000 лв. глоба за хванат с прекурсори и метамфетамин
Автор: Екип Burgas24.bg 12:43 / 25.05.2021Коментари (0)817
©
Тричленен състав на Бургаския апелативен съд потвърди присъдата на Атанас Т. на 41 години от гр. Сливен.

Той е признат за виновен в това, че на 13.03.2019 г. в гр. Сливен, в съучастие със Захари З. като съизвършител, произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - 10,247 грама метамфетамин, със съдържание на активния компонент метамфетамин 45,50% и 1,492 грама метамфетамин, със съдържание на активния компонент метамфетамин 40,10%. Съдът го е осъдил на "лишаване от свобода“ за срок от две години и наказание "глоба" в размер на 5000 лв.

Подсъдимият е признат за виновен и в това, че в това, че на същия ден и място в съучастие с Захари З. като съизвършител, държал прекурсори за производство, с цел разпространение на високорисково наркотично вещество метамфетамин - 0,056 грама ефедрин/псевдоефедрин и материали за производство, с цел разпространение на високорисково наркотично вещество метамфетамин - 0,065 литра (66,260 грама) солна киселина и 0,101 грама йод.

За това деяние съдът му е наложил наказание "лишаване от свобода“ за срок от три години и наказание "глоба" в размер на 20 000 лв. На Атанас Т. е опредено едно общо наказание за престъпленията, а именно "лишаване от свобода“ за срок от три години и наказание "глоба" в размер на 20 000 лв.

Наркотикът и прекурсорите са открити по време на рутинна полицейска проверка на автомобила на Захари З., с който двамата с Атанас Т. се придвижвали. При огледа на колата полицаите забелязали черен брезентов спортен сак на задната седалка, а в автомобила усетили миризма на ацетон.

С влязло в сила споразумение по наказателното дело пред Окръжен съд – Сливен Захари З. се е признал за виновен в двете престъпления и съдът му е определи едно общо наказание - "лишаване от свобода“ за срок от две години, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от четири години.

Делото пред Апелативен съд – Бургас е образувано по жалба на подсъдимия Атанас Т. Държавното обвинение намира съдебния акт на окръжния съд в гр. Сливен за правилен и законосъобразен.

Според въззивния състав жалбата на подсъдимия е неоснователна. Деянията извършени от Атанас Т. разкриват една значително завишена степен на обществена опасност, която се извежда от вида и характера на обществените отношения, които засяга, свързани с охраната и защитата на живота и здравето на гражданите, с режима на контрол на наркотичните вещества и риска, който те създават за човешкото здраве.

Освен това, участието на две или повече лица в изпълнението на престъплението винаги повишава обществената опасност на съответния вид посегателство. Като отегчаващи обстоятелства съдът е отчел обремененото съдебно миналото на подсъдимия, характеризиращо го като личност с установена склонност да извършва престъпления, свързани с наркотични вещества. Като смекчаващи отговорността обстоятелства са отчетени трудовата му ангажираност, наличието на семейство с две малолетни деца, за които се грижи.

Определените наказания не са прекомерно завишени, тъй като са в минимално предвидения им размер. Въззивната инстанция посочва, че те ще допринесат за поправянето и за превъзпитанието на подсъдимия и ще въздействат възпитателно и предупредително възпиращо и върху останалите членове на обществото.

При цялостната проверка на присъдата не са констатирани допуснати съществени нарушения на процесуалните правила и присъдата е потвърдена като като обоснована, законосъобразна и справедлива.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд на Р. България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: