Трима бургаски митничари са обвинени за получаване на подкупи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:43 / 22.06.2017
2238
Специализирана прокуратура повдигна обвинения на трима служители от Митническо бюро "Нефтохимически комбинат" към Митница Бургас за участие в престъпен сговор за получаване на подкупи. 

Те бяха задържани на 20 юни в хода на проведена от служители на ГДБОП операция. По първоначални данни, митничарите договорили корупционната схема - искане и получаване на дребни суми от всеки шофьор на автоцистерна, който настоявал да мине бързо през пункта , в началото на миналата година. Точната сума на подкупите, които служителите са получили, предвид огромния брой камиони, преминаващи всекидневно през пункта, е в процес на уточняване. В рамките на разследването са разпитани десетки свидетели, имащи отношение към корупционната практика.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двама от обвинените е наложено прокурорско задържане. На третия участник в престъпния сговор (престъпление по чл. 321, ал. 6) е наложена парична гаранция.

Днес Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд да наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на двамата задържани митнически служители заради наличие на опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).