Тринадесетият "София филм фест на брега“ стартира на 12 март в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:01 / 24.02.2015
784
Утре, от 15 часа в Камерната зала на театър "Адриана Будевска", ще се проведе пресконференция по повод предстоящото тринадесето издание на "София филм фест на брега". Вече са ясни датите на филмовия фестивал. Той ще гостува в Бургас от 12 до 20 март в Държавен театър "Адриана Будевска".

В пресконференцията ще участват зам.-кметът по "Култура и образование" Йорданка Ананиева, художественият директор на "София филм фест на брега" Георги Дюлгеров, директорът на "София филм фест" Стефан Китанов и директорът на ДТ "Адриана Будевска" Борислав Чакринов. Ще бъде оповестена основната информация за киносъбитието - филми от програмата, очаквани гости, жури и други любопитни подробности. За 13-та поредна година фестивалът ще срещне бургаската публика с едни от най-талантливите филмови творци.

"София филм фест на брега" се провежда от 2003 г. в Бургас, като специално издание на фестивала-майка "София филм фест". По-късно започва организацията на подобни филмови фестивали в Пловдив (2006 г.) и във Варна. Фестивалът на бургаска територия се случва благодарение на партньорството между филмовите индустрии, творците и Община Бургас. По традиция откриването на 12 март ще бъде съпроводено от изпълнение на Бургаския духов оркестър пред сградата на театъра.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Президентът се включи в почистването на морското дъно край остров...
Управител на заведение на плажа: При нас е евтино, 15 лева за бир...
Ръст на предложенията за работа в София, Пловдив, Варна и Бургас
Криминален тип от "Победа" загази за пореден път
Каква е продължителността на живота в Бургаско?
Решават15-годишен проблем на село Димчево


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).