Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Трио видни художници от Пазарджик гостува на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:50 / 13.06.2016Коментари (0)1089
©
Трима от най-известните художници на Пазарджик представят свои творби пред ценителите на изкуството в Бургас.

Майсторите на живописта гостуват в галерия "Богориди" от 14 до 26 юни. Експозицията съдържа най-новите произведения на триото - живопис и скулптура.

Това, което обединява Васил Петров, Леон Бабачев и Петър Бажлеков е, че живеят и творят в Пазарджик и са изявени представители на групата на художниците там.

И тримата са носители на престижни отличия от наши и международни конкурси. Всеки един от тях е самобитен в своето творчество и докосването до техния творчески натюрел едновременно е истинско предизвикателство. Многообразие на послания, отправени по оригинален изящен и креативен начин чрез живописни платна и скулптури ще наситят пространството на бургаската галерия.

Откриването на изложбата е на 14 юни от 18.30 часа.

Васил Петров е роден през 1961 година. Завършва училище за изящни изкуства "Проф. Илия Петров" в София. Работи предимно в областта на кавалетната и монументалната живопис. Председател е на дружеството на художниците в Пазарджик. Негови картини са притежание на редица галерии у нас, на Istituto d`Arte Fortonato De Pero и колекции Паганел, Италия, както и много публично-частни колекции. За последните 20 години Васил Петров е реализирал над 30 самостоятелни изложби в България, Италия и Австрия. Носител е на множество награди, сред които годишната награда за живоп ис в Пазарджик /неколкократно , двукратно автор на годината на Галерия Актив Арт, Варна, награда на галерия "Спектър", Велико Търново. Любопитен факт от биографията му е участието на пленер в Калугерово заедно със съименника си - певец. Резултат от творческото им взаимодействие е съвместна изложба във Варна под мотото "Другият".

Леон Бабачев е роден на 11 юни 1978 година. Завършил е ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", катедра "Скулптура". Има поредица самостоятелни изложби в Пазарджик и Велико Търново. Директор е на художествената галерия ""Станислав Доспевски" в Пазарджик. Трикратен носител на годишната награда за скулптура на ДПХ - Пазарджик, на голямата награда "Георги Машев" на ДПХ - Пазарджик, награда за живопис на годишна изложба СБХ - Пазарджик, награда за рисунка на ДПХ - Пазарджик и медал на Художествена галерия.

Петър Бажлеков е завършил художественото училище в гр.Пловдив. Член на СБХ, секция "Дизайн". Работи в областта на живописта, скулптурата и дизайна. Има самостоятелни изложби във Варна и Пазарджик. Участва в групови изложби в Пазарджик, София, Варна, Бургас, Гърция, Турция. Носител два пъти е на наградата на ДПХ- за живопис, на наградата "Георги Машев",както и на първа награда за филмов плакат. Неговата творба "Отлив на гравитация" е част от проекта за изкуство на открито "Паша арк" в Пазарджик.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: