Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Тризнаци проплакаха отново в бургаска болница
Автор: Екип Burgas24.bg 14:56 / 29.10.2013Коментари (4)5170
Първо на бял свят се появи момиченцето Димяна, която се роди 1360 г, последвана от двамата си братя Пресиян и Иванин съответно по 1300 и 1560 грама.

"И за трите деца в родилна зала се проведе краткотрайно обдишване и стимулиране на сърдечната дейност. След което децата се настаниха в интензивен сектор на Неонатологично отделение, в кувьоз на кислородни палатки и се започна адекватна за тяхната възраст (32 гестционна седмица) лечение. Децата са под активните грижи на лекари и медицински сестри. Към момента състоянието им е стабилно" - заяви д-р Снежа Згурова, която заедно със своя екип, пое грижите за новородените от родилна зала.

Младите родители Юлиана и Атанас са семейство от 2010 г. , но след повече от две години опити за забременяване, решават да се доверят на методите за репродуктивна медицина. Юлиана забременява ин-витро в частна клиника в София.

"Когато ни казаха, че са три, бяхме много щастливи, тъй като това беше много чакана и желана бременност, а няма по-голямо щастие за едно семейство от това" - спомня си гордата майка.

"В друга клиника в София отидох за фетална морфология и там ми обясниха, че нямам друга алтернатива, задължително трябва да родя в столицата. Не бях съгласна. Исках да родя в Бургас, там където е семейството ми, родителите ми, домът ми. Бях чувала за болница "Дева Мария" и отидох на място, за да се запозная с условията. Там ми показаха родилното им отделение, отличните болнични условия, добрата апаратура. Но за мен беше важнa и възможността за полагане на грижи за моите бебета. Видях неонатологичното им отделение, модерната апаратура и се запознах с екипa ѝ. Това ми беше достатъчно. Доверих се на болница "Дева Мария" и не съжалявам. Истината е, че в Бургас медицината се развива и се радвам, че в града в който живея, съществува една болница, която е на европейско ниво, както по отношение на база, условия и специалисти, така и в отношението и вниманието към пациентите" - развълнувано сподели впечатленията си Юлиана.

Самата бременност се е проследявала от д-р Мирослав Минев, който в екип с д-р Ангел Недялков, ак. Гяурова, ак. Арсова и ак. Ченешева, анестезиологът д-р Бистра Ботева и сестра Алиева извършиха оперативното родоразрешение. Екипът от неонатология, който се грижи за децата е д-р Търнева, д-р Андреева и д-р Колева.

"Държах по време на секциото да съм със спинална упойка, защото за мен беше важно да не изтърва първите мигове от раждането на моите бебчета и не съжалявам. Това е най-великият момент, а аз самата се чувствах много добре през цялото време.

Децата е кръстила на бабите и дядовците, но тъй като те са 4, а децата 3 е трябвало да комбинират имената за да няма сърдите, шегува се Юлиана. Все още не са готови за посрещане на децата вкъщи, тъй като съпругът и е суеверен и е искал първо да види, че всичко с нея и децата е наред. Живот и здраве, и този момент ще дойде скоро.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Valeriya Peseva
премахни филтъра

0
 
 
Браво, да са мнго здрави малките душички
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евровизия 2024
Енергийна криза
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: