Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Търси се нов младежки ученически омбудсман на Бургас
Автор: Иван Сотиров 14:26 / 08.02.2022Коментари (0)584
© Burgas24.bg
Стартира процедурата за избор на нов младежки ученически омбудсман и негов заместник. Тя се организира от обществения посредник на община Бургас и има за цел да активира още по-осезателно учащата се младеж в полза на училището и обществото.

Младежкият ученически омбудсман и неговият заместник се избират сред учениците от 9-ти до 11-ти клас на училищата в община Бургас. Мандатът им е едногодишен с право да бъдат преизбирани за още един мандат, като кандидатстват екипи от двойки. Всяка двойка кандидати трябва да са ученици от 9 до 11 клас, да имат успех над "Много добър" 5.00 за предходния учебен срок, да притежават високи морални качества и да нямат наложени наказания.

Те трябва да представят списък за тяхната подкрепа с имената и подписите на минимум 20 свои симпатизанти – ученици и/или учители (не родители и/или др. роднини), да представят най-малко две писмени препоръки от учители, като едната задължително е от класния ръководител, както и документ за успеха на кандидата от завършен първи учебен срок.

Документите за кандидатстване трябва да бъдат подадени в кабинета на обществения посредник на община Бургас, който се намира на площад "Тройката“ в Културен дом НХК, ет.2, стая Е2.4 - всеки работен ден от 09.00 до 16.00 часа или като сканирани файлове на ел. поща: ombudsman@burgas.bg с номер на телефон за връзка при нужда от допълнителна информация.

Крайният срок за подаване на необходимите документи е 18.02.2022 г. до 16.00 часа.

В състава на комисията влизат общественият посредник на община Бургас, кметът на община Бургас (или друго определено от него лице), координаторът на Асоциация Бургаски младежки и детски парламент, председателят и зам.-председателят на Асоциацията.

В срок от една седмица от подаване на документите, комисията оповестява имената на допуснатите кандидати, като обявява датата и часа на конкурса. След събеседването комисията класира не повече от три двойки кандидати за финал. Крайното гласуване се извършва тайно с бюлетини, върху които са изписани имената на двойките, стигнали до финал.

Ангажирането по този начин на младите хора им позволява да имат активна роля в социалните промени, да се интегрират по-добре, да живеят заедно в хармония и да участват пряко във вземането на засягащи ги решения. Избирането на Младежки ученически омбудсман създава реални предпоставки младите хора да повярват в себе си и на институциите, както и да повишат своята правна култура и гражданско самосъзнание.

Регламентът за избор на младежки ученически омбудсман е съобразен с принципите и политиките на ревизираната още преди 15 години Европейска харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите.

Тук можете да се запознаете с извършеното от омбудсманите на Бургас от предишния мандат: https://www.facebook.com/studentombudsmanburgas/








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: