Търсят стопани на бездомни кучета в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
08:55 / 26.03.2013
2074
На 30 март, от 11 до 17 часа в Морската градина до Пантеона, ще се проведе кампания под мотото "Ще те обичам - само ме вземи". Кампанията се провежда съвместно от СНЦ " Спаси приятел" и Община Бургас за трети път и за първи за тази календарна година. Целта е да се намерят стопани на повече животни от ПБК към Община Бургас.

СНЦ " Спаси приятел " и Община Бургас със съвместни усилия се стремят да следват успешна стратегия за решаване на проблема с бездомните кучета по хуманен начин, а именно - като се прилагат активно двете мерки едновременно - кастрация и призоваване към осиновяване. Това е начин всички заедно да участваме в решението на този проблем.

Програмата " Кастрирай и върни" е доказана мярка, която се прилага от институциите, но в крайна сметка, кучетата, макар и кастрирани, се връщат да живеят на улицата.

Всички кучета от Приюта са кастрирани, обезпаразитени, ваксинирани срещу бяс. Организацията на кампанията се отличава по това, че кучетата от Приюта са представени на любителите на животни в градски условия, така те могат да се запознаят с тях, и дори без да ги осиновят, само да ги разходят без да е нужно да посещават Приюта. Всички могат да се убедят, че тези животни са социални, изключително добронамерени и дружелюбни, много адаптивни и заслужават дом и грижи като породистите си братя.

На първата кампания бяха осиновени 6 кучета за два дни, на втората 7 - за един ден. Успеха на кампаниите доведе до решението те да се провеждат всеки месец и вече има дата и за следващата кампания - 27 Април.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).