Търсят виновник за мним преглед на рейса-убиец на АМ "Тракия"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:13 / 31.05.2012
2045
От месец в Районна прокуратура Карнобат върви второ разследване, свързано с катастрофата на автомагистрала "Тракия" от 15 юни м.г.

Досъдебното производство все още е срещу неизвестен извършител. То е по чл. 308 от НК - за документно престъпление, каза наблюдаващият прокурор Петър Иванов. Образувано, след като държавното обвинение в Пловдив стигна до извода, че годишен технически преглед на катастрофиралия автобус на практика не е бил извършен. На 7 март - датата на прегледа, рейсът е извършвал курс София-Бургас в следобедните часове.

Делото е разпределено на дознател от РУП-Карнобат със съответните указания. Една от основните задачи на разследването е да изясни до минута движението на автобуса на регистрираната в Бургас фирма "Ентуртранс", да разпита свидетели, да назначи необходимите експертизи.

В Карнобат са получени и част от документите, събрани по време на основното производство в Пловдив. Към тях има и копие на удостоверение за преминал годишен технически преглед в сервиз на карнобатската фирма "Автопако".
Сервизът се намира в Северната промишлена зона на Карнобат.

Комисия от трима служители на лицензирания сервиз са подписали документите за годишния технически преглед на рейса на "Ентуртранс". Разпитан по делото в Пловдив за катастрофата шофьорът Светослав Димитров е отрекъл автобусът да е минавал през този сервиз, той заявил, че дори не знае къде се намира. В документацията обаче присъства неговото име и подпис. Графологичната експертиза трябва да даде отговор дали парафът е автентичен. Тя все още обаче не е назначена, тъй като от прокуратурата в Пловдив са изпратили само копия, които били негодни за изследване.

В катастрофата на магистрала "Тракия" загинаха 6-има души, други трима починаха в болницата. 11 пътници бяха ранени. По основното дело, което се води от Окръжната прокуратура в Пловдив, обвиняемите са трима от фирмата превозвач - собственикът Ениз Ченгел, шефът на отдел "Транспорт" Николай Точев и шофьорът Светослав Димитров.

Всички "плуват" срещу мен, каза Ченгел. Много съжалявам за загиналите, но не се чувствам виновен, назначил съм хора, които имат задължения, давал съм им пари за ремонт и прегледи, когато е необходимо, не мога да знам какво е било състоянието на всеки един автобус, допълни той. От април "Ентуртранс" е официално във фалит.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (2)

Още по темата (125):
04.03.2016 Интерпол издирва Ениз Ченгел с червена бюлетина
11.02.2016 Интерпол на помощ за издирването на Ениз Ченгел
10.11.2015 Изчезна собственикът на рейса, който погуби 9-има на АМ "Тракия"
21.10.2015 ВКС потвърди присъдите за катастрофата на АМ "Тракия", при която загинаха 9 души
05.01.2015 Общо 25 г. затвор за катастрофата на АМ "Тракия" от 2011 г.
31.07.2014 Ченгел, Точев и Димитров съжалиха за случилото се на АМ "Тракия" през 2011
г.
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).