Творческа колаборация "Полет в солта " предстои това лято в Атанасовско езеро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:08 / 13.07.2021
1391
Млад творчески екип ще осъществи своя идеен проект "Полет в солта“, чиято цел е да фокусира вниманието на публиката към проблема с опазването на лагуната край Бургас. Артистите вярват, че изкуството в различните си форми е способно да въздейства върху публиката в посока промяна на едно по-дълбоко ниво от обикновено. Младите хора се свързаха с нас още през март и ни представиха своята идея и дори посетиха Атанасовско езеро няколко пъти, но в началото на юли художничката Биляна Дешева вече пристигна в Бургас и започна своята работа.

Биляна подготвя в момента свои платна с някои от характерните обитатели на лагуната, рисувани от натура. Под четките й вече се появиха големи бели чапли, блестящи ибиси, красиви пейзажи…. Идеята е да подготви 25 картини за изложба, но и лимитирано печатно издание със скици, илюстрации и др. Биляна е завършила Националната художествена академия през февруари в специалност "Живопис“ и за идващите месеци планира и събитие с филиала на НХА в Бургас.

В края на юли в района на Атанасовско езеро ще действа другата част от творческия екип - Любика Георгиева, която ще снима видеото "Ято“. Тя е художник-сценограф и това ще бъде дебютът й като режисьор.

Проектът "Полет в солта“ ще бъде представен на 24 август в Културен център "Морско казино“ за една седмица, а през септември ще е столичната премиера в галерия "Финес“. Желанието на младите творци е да пренесе бреговете на Атанасовското езеро на достъпни публични локации посредством изкуството. По този начин публиката ще може да се докосне до природата по един нов начин, търсейки своето място сред нея, когато тя превземе битовите пространства на човека.

Тези дни Биляна привлича интересът на разхождащите се и велосипедистите по Пътеката на солта, защото рисува едно голямо платно точно пред "симБиотично“, което работи в сряда, четвъртък и петък от 17 до 20 часа. Надяваме се, че ще имаме възможност и там да представим работата на талантливите момичета.

Очаквайте още новини около този вълнуващ творчески проект, който иска да докосне и ангажира човека, да предизвика вътрешен порив към съхраняването на природата и биоразнообразието.

Виж коментарите (0)

Още по темата (485):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който ще има спасители на плажа
29.09.2021 Странният кемпер си стои задържан на наказателен паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).