Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Творческият “БулевАРТ“ расте - нови участници и събития обогатяват артистичната мрежа
Автор: Екип Burgas24.bg 10:09 / 28.12.2018Коментари (0)1685
©
С девет нови участници разшири обхвата си артистичната мрежа на Община Бургас - "БулевАРТ". Към арт пространството на града се присъединиха различни обекти, които ще обогатят още повече културната му програма. Сред имената има добре познати и любими на бургазлии места, но и нови обекти, чиято цел е да станат такива в най-скоро време - кафе "Ротонда", ресторант "8 mamas", бар "Таргет", бистро "Мазето" и др.

Новите обекти  ще допринесат за по-привлекателния градски облик и за по-пълноценното културно ежедневие на жителите и гостите на Бургас, а с наближаването на топлите месеци ще наситят артистичния дух на града с множество прояви на открито.

С присъединяването на новите членове "БулевАРТ" вече има 18 пълноправни обекта-участници, които, паралелно с развитието на основния си бизнес, инициират и провеждат различни културни и арт прояви. Сцени на открито, различни пърформанси, артистични срещи, представяне на художествени произведения, насърчаване на творческото начало сред младежите и децата под различна форма, са само част от инициативите, които ще организират новите участници.

Мрежата на сетивата "БулевАРТ" е отворена за още участници, които искат да допринесат за обогатяване на културния живот в града и споделят общи ценности за поддържане и развитие на неговия уникален и артистичен дух. Освен възможността за реализация на идеите си, чрез участието си, те стават част от единна мрежа от съмишленици, обединени от общи ценности и визия.

Чрез новия сайт на "БулевАРТ" членовете на мрежата вече могат сами да публикуват и популяризират своите предстоящи събития. Едновременно с това електронната страница дава поле за представяне на артисти от различни сфери, които биха желали да разширят възможностите си за изява на различни места.

Ето кои са новите участници в Мрежата на сетивата "БулевАРТ" и техните проекти:

1.      Сладоледен салон "Джелато"

Сладоледената къща в центъра на града ще организира различни инициативи, насочени основно към децата, но и чиято неразделна част е използването на рециклируеми материали. Детска Еко работилница, "Стара хартия за сладолед" и #GelatiART са само част от техните идеи, които целят да привлекат и да запалят творческата искра сред младите жители на Бургас.

2.      ХлеБАРна

Хлебната къща е специализирана в приготвянето на занаятчийски хляб с дълга ферментация, към който, освен другите съставки, са добавени и усмивки. Ще организира отворени уроци по месене на хляб, или т. нар. от нас "Месене с кауза", а по време на фестивали, събития и празници ще включи публиката в месенето на хляб и хлебни изделия.

3.      Галерия "Пролет"

Художественото пространство дава възможност за среща на автори от различни поколения с широк кръг публики, имащи интереси в областта на изкуствата и бизнеса. Галерия "Пролет" си е поставила задачата да създава и възпитава почитатели на изкуството, както и да насърчава ценители, които да инвестират и подкрепят творците, а предстоящият й план е свързан с представяне и популяризиране на съвременно българско изкуство.

4.      Кафе-бистро "Ротонда"

Знаковото за духа на Бургас място има амбициозната цел да се превърне и в средище за насърчаване на творческото начало сред младите хора, като ги превърне от пасивна публика в активни участници и творци. Ротондата ще открие собствено филмово училище Film Lab за ученици между 14 и 18 години, които мечтаят да открият непознатия свят на киното, като преминат през всички етапи от създаване на своя филм и се превъплътят последователно в сценаристи, режисьори, оператори, художник сценографи и монтажисти.

5.      Галерия "Луна"

Галерията фокусира търсенията си върху представяне на артисти и творчески колективи, като създава изживяване, интерактивен процес на живеенето чрез култура. Чрез новия си проект "Сетивност" тя изразява съпричастността си в изграждането на едно по-добро, толерантно, разбиращо и чувствително общество, крепящо се на умения и навици да възприема ценностното и да улавя и възпроизвежда добрите етични и естетични примери.

6.      Бар "Таргет"

Заведението предлага регулярни участия на местни, български и чуждестранни артисти, и е традиционно място за танцувални партита. Проектът му "Една вечер в Таргет" е насочен изцяло към обогатяване на културните събития в града, като предоставя сцена, свързана не само с музикални изяви, а и за театралното изкуство, както и галерия за изобразително изкуство или фотография.

7.      Бистро "Мазето"

Идеята на заведението е да обогати културния живот на Бургас в областта на визуалните изкуства. Целта на "Мазето" е да се превърне в сборно място за хора с интереси в областта на визуалните изкуства - членове на киноклубове, фотографски клубове, любители фотографи и ценители на независимо кино. Всеки месец ще бъдат прожектирани по един филм от независимото кино и един филм за детската аудитория, а паралелно с това ще се организира и фотографски конкурс.

8.      Бирария "Папа Биър"

"Папа Биър" предлага пространство за срещи и комуникация на хора и творци от всякакви области, организира конкурси, музикални събития, творчески ателиета и редица други културни и благотворителни събития. Част от редовната му програма са изложби, музикални изяви, представяне на произведения на занаятчии и арт ателиета. Плановете му са да насити още повече своята програма с представяния на крафт бири и пивоварни, дегустационни вечери, музикални събития, литературни четения, представяния на филми и книги.

9.      Ресторант и джаз клуб "8 mamas"

"8 mamas" е място, отворено за хората с идеи и проекти - музикални, художествени и театрални. Клубът се стреми да популяризира главно български творци и тяхното изкуство, да привлича нови публики и да представя града чрез уникалните места, където човек може да се наслади на културно разнообразие. Всеки месец ще се организират няколко събития с изтъкнати джазови музиканти и литературни четения или представяне на книги. Целта на "8 mamas" е да вдъхновява публиката и да събужда интерес към всичко, "което свири по струните на душата".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: