Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
УНИЦЕФ и Община Бургас със съвместен проект в подкрепа на български и украински деца
Автор: Екип Burgas24.bg 11:40 / 10.02.2023Коментари (1)1237
©
Община Бургас и УНИЦЕФ България стартират изпълнението на проект "УНИЦЕФ България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“, финансиран в рамките на Основното споразумение за сътрудничество между правителството на Република България, Детския фонд на ООН и Програмата за страната за периода 2023 – 2027 г.

По този повод днес кметът Димитър Николов се срещна с г-жа Кристина де Бройн. Тя е официален представител на УНИЦЕФ за България от юни 2021 г.

"Поздравявам г-н Николов за силното му лидерство в такъв труден период. Благодаря за чудесното ни партньорство през последните 2 години. Новият проект го разширява с допълнителна подкрепа за бургаските деца, но вече и за украинчетата, които живеят във вашата община. УНИЦЕФ вярва в децата. С малко помощ всяко от тях може да се превърне в добър гражданин!“, каза Кристина де Бройн.

"В предишния ни съвместен проект обхванахме над 3000 деца. Доволни са не само те, но и техните родители. Щастлив съм, че продължаваме да работим заедно. Освен всичко друго, методическата помощ на УНИЦЕФ е много важна за нас, за да организираме още по-добре работата си с уязвимите деца и младежи.“, отговори кметът Николов.

Проектът е резултат от подписването на Меморандум за разбирателство между Общината и Детския фонд на ООН, който има за цел да подкрепи местните политики за подобряване благосъстоянието на децата и младежите, социално включване на уязвими деца и семейства, активно участие на децата и младежите в социалния и културен живот на Бургас. Една от целевите групи са децата и младежите от украински семейства, разселени в община Бургас и област Бургас.

Бюджетът на проекта е 528 665 лева, предоставени от УНИЦЕФ България. С тях ще бъдат финансирани дейности в две направления:

1. Създаване на общностен център за дневна грижа за деца на възраст от 3 до 6 години и споделено пространство за учене за деца от 7 до 14 години в сграда при детска градина "Райна Княгиня“ в к-с "Славейков“. Там ще се предлагат услуги за ранно и продължаващо обучение, дейности за неформално обучение, психо - социална подкрепа и дейности с родители, ще се провеждат занятия по обучение на български език за украински деца от семейства, избягали от войната.

2. Дейности за изграждане на ключови компетентности и умения за активно включване на младите хора в обществения живот, подкрепа за различни младежки инициативи и проекти. Те ще се осъществяват съвместно с екипа на бургаския Международен младежки център. Там предстои наемане на още психолози, социални работници, организатори на курсове по предприемачество.

На срещата в кабинета на Димитър Николов присъстваха още неговият заместник Йорданка Ананиева и Руска Бояджиева - регионален координатор на УНИЦЕФ за област Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За украйнскте деца да му мислят в Украйна.Ние да мислим за нашите, че ми писна на мислим все за Украйна.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: