Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ученици от АЕГ "Гео Милев“ обраха наградите от конкурси по изобразително изкуство, дебати и литература
Автор: Екип Burgas24.bg 09:36 / 21.12.2020Коментари (0)1295
©
Четири призови места по изобразително изкуство завоюваха ученици от АЕГ "Гео Милев“ в Първия национален конкурс за рисунка и литературна творба, посветени на Никулден, организиран от Община Бургас и Народно читалище “Фар – 1946". Призьорите са Ива Дикова, Николай Николов и Стела Радева. Специална награда получи Таня Николова. Това не са единствените успехи на школата по изобразително изкуство в елитната гимназия, която въпреки дистанционното обучение продължава да покорява върхове в национални и международни конкурси.

Трима са учениците от АЕГ “Гео Милев" с призови места в националния конкурс за рисунка “Морето не е за една ваканция" 2020 година.Габриела Пехливанова от 12 клас грабна първото място за компютърна рисунка, първо място за рисунка отиде при Весела Ефремова от 9 клас, а призовото трето място за графична рисунка отиде при Калоян Йорданов от 8 клас.Със своя живописна творба Александра Георгиева спечели трето място до 18 години в конкурса "ARTCONTESTOR. com" в град Стара Загора.

Изобразителното изкуство е сред изключително добре развитите предмети в АЕГ "Гео Милев“, благодарение на отдадеността на старши учителя и ръководител на арт клуб"Палитра" – г-жа Златка Коева. Заради добрата школа, доказала се в годините, гимназията успешно си партнира с филиала на НХА в Бургас от неговото създаване. Ден преди старта на онлайн обучението, младите творци от филиала в Бургас на Националната художествена академия откриха своя изложба в елитната гимназия. На откриването присъства директорът на бургаския филиал доц. Димо Колибаров, който подчерта доброто сътрудничество, което академията има с елитната гимназия. Идеята на изложбата бе с творби, маркиращи българските традиции, да бъде отбелязан Деня на народните будители. Преминаването в онлайн обучение лиши много от учениците от възможността да се докоснат до художественото майсторство на възпитаниците на НХА, затова изложбата ще продължи до тяхното завръщане в класните стаи.

Успехите на АЕГ "Гео Милев“ не свършват с отличното представяне на школата по изобразително изкуство. Талантливата Алекса Георгиева от 10 клас е призьор и на международния конкурс "Аз обичам Черно море“, където печели първо място за поезия. Николай Петков от XI клас се класира на първо място в раздел "Литература“, категория  "ХІ клас“ в Първия национален конкурс за рисунка и литературна творба с разказа си "Аптека“. С грамота бе отличен и преподавателят му по български език и литература Костадинка Недялкова.В IX национален конкурс за изработване на театрални кукли и любими литературни герои, който се провежда в рамките на XXII национален фестивал на детската книга Сливен 2020, беше отличена Алекса Кирилова с поощрителна награда за изработената от нея кукла.В организираният от Фондация БЕСТ за региона на източна България есенен турнир по речеви умения на английски език, който тази година протече онлайн, Денислав Драчев (10а), Малена Малчева (10в) и Ясен Жеков (10а) грабнаха трофея в категория "Дебати“ за възрастова група 10-12 клас. Денислав Драчев заслужено спечели и наградата за най-добър дебатьор. Два от отборите на "новаците“ (8-9 клас) донесохана гимназията две победи в първи кръг на турнира, една победа в третия кръг и една победа в 4-ти кръг.

В празничния декември гордост на гимназията донесе и дългогодишният учител по математика Бойко Пандев. В националния конкурс за учители и студенти за теми по математика с ниво за извънкласна работа в диапазон от I до XII клас, организиран от фондацията"Миню Балкански“ и Педагогическа асоциация "Образование без граници“, г-н Пандев спечели първо място в категория XI-XII клас. Неговата разработка "Приложение на вектори при решаване на някои видове алгебрични и геометрични задачи“вече е отпечатана в самостоятелен брой на списание "Образование без граници“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: