Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ученици от Английската гимназия посетиха Европейския парламент
Автор: Екип Burgas24.bg 14:55 / 27.05.2022Коментари (0)592
©
Учениците Малена Малчева от 11 клас и Константина Ичеренска от 10 клас посетиха Европейския парламент в Брюксел. Поводът бе последната среща по проект ,,From Eurodivison to Eurovision" по програма "Еразъм +“, което бе заключителен етап на международния проект ,,FETE“. Те бяха придружени от директора на гимназията Жаклин Мутафян-Нейчева и зам.-директора Красимира Митева.

Партньорите от Финландия, Испания, Италия, Полша и България връчиха писмо на евродепутати от съответните държави, в което учениците представиха своите виждания за разрешаване на кризата с мигрантите в Европа.

В продължение на три години учениците-участници в проекта, заедно със свои връстници от останалите партньорски държави и техните учители, разработваха модели за облика на съвременна Европа, съдържащи решения на редица актуални въпроси, които засягат бежанската криза, имиграцията и социалната интеграцията на граждани на страни извън ЕС, споделя г-жа Татяна Шурелова, координатор на проекта.

В писмото до евродепутатите учениците отправят предложение как мигрантите да се включат в икономическия живот на държавите, как да се осигурява финансова, медицинска, образователна подкрепа, както и да се работи за устойчивото развитие на съответните страни в Европейския съюз.

В сградата на Европейския парламент в Брюксел участниците от България присъстваха на среща-дискусия с финландския евродепутат – Сирпа Пиетикаинен. В разговора учениците споделиха визията си за проблемите на бежанската криза и мерките, които се прилагат във всяка от петте държави за справяне с тях. Сирпа Пиетикаинен радушно прие писмото на учениците и отправи своите пожелания за ползотворна работа.

След посещение на Парламентариума - дом на историята на Европейското сътрудничество, където участниците се запознаха с начините и работата на Европейския Парламент, екипът на проект ,,FETE“ от АЕГ ,,Гео Милев“ се срещна с евродепутата Ева Майдел. По време на срещата учениците връчиха писмо с модел за имиграционната политика на ЕС.

Ева Майдел остана впечатлена от желанието им да работят за доброто бъдеще на Европа. В писмото учениците бяха изложили идеи за справяне с потока от бежанци в България. Евродепутатът обеща да подкрепи смелите възгледи на учениците от Английска езикова гимназия "Гео Милев“, както и да съдейства за тяхното реализиране.

В дискусията бяха засегнати също въпроси, свързани с предимствата на програма "Еразъм+“ и останалите проекти, в които гимназията участва – DYLEng (DOUBLE (Y)OUR LESSONS IN ENGLISH), ENGLISH LANGUAGE TEACHING ADVENTURES IN MINECRAFT и EcoPodcasts: Student podcasts on eco conscious and sustainable living, на който училището е главен координатор. Ева Майдел остана впечатлена от постиженията на учениците и приветства извънкласните дейности и възможностите чрез международно сътрудничество, които гимназията предоставя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: